Meggyes-csokis kefires süti

   Meggy és csoki… mennyei párosítás. Kefíres sütit készültem sütni hétvégén, meggyel. Azt ki is vettem a fagyasztóból – és persze a levét, amit engedett, jól megittam, mert imádom – és lecsepegtettem. Aztán gondoltam egyet, hogyan lehetne megbolondítani a sima meggyes-kefírest? Hát így.

csoki és meggy szerelme :)

csoki és meggy szerelme 🙂

Meggyes-csokis kefíres süti

Ez kell hozzá: 450+50 g kaukázusi kefír, a kefír mérőpoharával pedig: 2 1/2 pohár liszt, 1 1/2 pohár (nálam csak 1) cukor, 1/2 pohár olaj, 2 nagy tojás, 1 cs. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 tk. keserű kakaópor, 4 ek. meggylé, 6 kocka keserűcsoki csíkokra vágva (nálam 98%-os, mert szeretem), pici margarin, amivel egy nagy tepsit kivajazunk.

Így készül: a lecsepegtetett meggy levét megisszuk, mert az jó nekünk, aztán nekilátunk 🙂
A száraz anyagokat összeszitáljuk. A nedveseket is elkeverjük: a kefírt, és nekem kellett még hozzá 50g, valószínűleg a liszt miatt, a tojásokkal, olajjal, csipet sóval, cukorral, citromhéjjal. Ezután a nedves és száraz anyagokat is összekeverjük. A kakaóport a pici meggylével simára keverjük, majd hozzáadunk a tésztából kb egy merőkanálnyit és beledolgozzuk. A fehér tésztát a lisztezett tepsibe öntjük, elrázogatjuk-simítjuk, majd a kakaósat a tetejére csorgatjuk és egy villával szépen kacskaringókat rajzolunk bele. Ezt jó alaposan megpakoljuk a meggyel, és a meggyek közé sűrűn benyomkodjuk a tésztába a keserűcsoki csíkokat.
180°C-os sütőben kb. 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Helyes kis kockákra, vagy csíkokra vágva kínáljuk, ha kihűlt. Mennyei 🙂

Könnyednek tűnik.... de mégsem lehet abbahagyni :)

Könnyednek tűnik…. de mégsem lehet abbahagyni 🙂

Egyből nagy tepsit érdemes sütni belőle és ilyen két, de talán jobb az egyfalatos kockákra vágva kínálni :)

Egyből nagy tepsit érdemes sütni belőle és ilyen két, de talán jobb egyfalatos kockákra vágva kínálni 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.