Juhtúrós körözött

 Nálunk nagy hagyománya van ennek a finom, pikáns körözöttnek. Régen még vajjal készült otthon, sima vöröshagymával és amikor a hűtőből kivettük, morzsalékos volt, szinte rá kellett tapasztani a kenyérre. Mára finomítottam ezen és icipicit másképp csinálom. Szerintem extravagáns, mert az eredeti recepthez képest sok mindent elbír: pl. színeket 🙂 Kiválóan alkalmas arra, hogy egy kicsit mást egyen a párunk, ne mindig sonkát, ráadásul így extra vitamint is beleszuszakolhatunk a tiltakozó pasiba 🙂

Juhtúrós körözött - lilahagymával és petrezselyemmel

Juhtúrós körözött – lilahagymával és petrezselyemmel

Juhtúrós körözött

Ez kell hozzá: 125 g juhtúró, 250 g natúr tejszínes vajkrém, 1 kisebb fej lilahagyma, esetleg 10 cm póréhagyma, vagy 3-4 szál újhagyma, vagy egy adag snidling és 1 g. zúzott fokhagyma, petrezselyem, de van, hogy csak a szára 🙂

Így készül: a legjobb, ha szobahőmérsékletű a juhtúró és a vajkrém is, amit villával jó alaposan elkeverünk, szinte habos-krémesre. A tetszőleges hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a krémhez. Én nagyon szeretem a petrezselyem szárát, ezért sokszor csak azt vágom apróra, mint a snidlinget és szórom bele. De a levelét is bele lehet aprítani. Egyet nem szabad: megsózni! Azt szigorúan tilos, mert a juhtúró mindig nagyon sós.
Friss kenyéren nincs párja, de pirítóson is kiváló 🙂

Tavasz jön, kell a vitamin és a petrusból sosem elég! :)

Tavasz jön, kell a vitamin és a petrusból sosem elég! 🙂

Reggelire kiváló friss kenyérrel, de pirítóssal is nagyon fincsi :)

Reggelire kiváló friss kenyérrel, de pirítóssal is nagyon fincsi 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.