Húsgombócok mustáros gombával – zsemlében

 

   Úgy döntöttem, hogy néhány recit idehozok a fészen ideiglenesen működtetett Bodzáról. Mégiscsak jobb helyen lesznek itt 😉

  Ez egy egyszerű töltött zsemle, másként 🙂 Egyik hétvégén, mikor nagyobb adag lapockát daráltam le, akkor ezt a fél kiló husit nem simán eltettem, hanem már ízesítve, gombócolva fagyasztottam le. A gomba is úgy lett, hogy sok volt az akkor készülő ételhez, így lepirítva és kihűtve lefagyasztottam. Innentől kezdve egy hétköznap esti vacsi pillanatok alatt el tud belőle készülni.

Húsgombócok mustáros gombával – zsemlében

Fűszeres, bazsalikomos, illatos és forró. mennyei 🙂

Mustáros húsgombócok zsemlében2
Ez kell hozzá: 500 g darált hús, só, bors, fokhagyma, balzsamecet esszencia, bazsalikom (legjobb a saját, amit magunk szárítunk a nyáron, esetleg kapjuk barátnőtől  😆 ) , 200 g gomba, 1 nagy vöröshagyma, 400 ml tejszín, 1-2 ek. mustár, 4 korpás zsemle, pici olaj.

Így készül: A gombát és a húsgombócot én reggel kivettem a fagyasztóból, de ha frissen készítjük, akkor is jó, sőt! A darált husit fűszereztem sóval, pici borssal, fokhagymával, pár csepp balzsamecet esszenciával, jó sok bazsalikommal és összegyúrtam. Aztán apró gombóckákat formáztam, amit egy kis olajon forgatva kb. félig meg is sütöttem. 18 gombóc lett ennyi husiból.
A megsült gombócokat félretettem. Az olajra rádobtam a közben félfőre vágott hagymát, aztán amikor megpárolódott, akkor a gombát is. Ezt a hagymás gombát jól átpirítottam, enyhén sóztam, borsoztam, végül felöntöttem a tejszínnel, és hozzákevertem a mustárt. Gyorsan visszatettem bele a húsgombócokat és még kb. 10 percig együtt főztem őket, de a főzőlapot már lekapcsoltam, csak a maradékhőt használtam.
A zsemlék tetejét levágtam, a belüket összenyomkodtam, belül az oldalukhoz préseltem, majd a forrón gőzölgő, illatos gombás gombócokat beleszedtem. 😛

Mustáros húsgombócok zsemlében4

Hűű… nagyon finom volt, próbáljátok ki, megéri 🙂

Fűszeres, bazsalikomos, illatos és forró. mennyei :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.