Lasagne spenóttal

Szuper volt a csütörtök, mivel este Magna Cum Laude Akusztik koncerten voltunk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Együtt játszottak a Magyar Virtuózokkal. Fantasztikus volt az élmény, az előadás remek, az időjárás – az egész heti esőzés ellenére – csúcs szuper volt! Pici bárányfelhők és lenge szellő várt minket, a lehető legjobb egy koncertre.

Mivel nem voltunk otthon este és Évaanyu vállalta a kutyák felügyeletét – amiért itt is ezer köszönet és sok puszi jár neki! – így délelőtt gyorsan csináltam egy finom lasagne-t. Nem paradicsomosat, hanem egy könnyedebb, spenótos verziót készítettem.

spenótos lasagne

spenótos lasagne

Lasagne spenóttal

Ez kell hozzá: 1 cs. gyermelyi lasagne tészta, 800 g darált lapocka, 1 nagy fej hagyma, 1 cs. fagyasztott spenót, 6 g. fokhagyma, 200 g sovány sonka, 1 l tej, 450 g tejföl, 80 g liszt, pici olaj, só, bors, reszelt szerecsendió, 200 g reszelt sajt, 2 ek. szezámmag.

Így készül: A darált húst apróra vágott és megpárolt hagymára teszem, sózom, borsozom és jól átpirítom-párolom. Nem kell ropognia, de maradjon szaftos. A felolvasztott spenótot 1 ek. olajon elkevert és halványra pirított 1 ek. liszthez adom, 4 fokhagymagerezdet átnyomok és belekeverem. Sózom, tejjel felfőzöm és nem kell túl sűrűre főzni. a sovány sonkát csíkokra vágom és hozzákeverem. A besamelhez a maradék lisztet szintén egy kis olajon megfuttatom, majd a tejjel, maradék fokhagymával, sóval, szerecsendióval fűszerezem és felfőzöm. A végén hozzákeverem a tejfölt is.
Tűzálló tálba rétegezem: a tál aljára egy kis besamel mártást terítek, ezt rakom ki a tésztával. Erre husi következik, amit meglocsolok a besamel mártással. Újabb sor tészta, majd sonkás spenót következik. Így rétegezem, majd a legfelső tésztára szintén besamel mártás kerül, végül reszelt sajt és szezámmag (utóbbi opcionális). 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm, míg a sajt megpirul a tetején.

spenótos lasagne 20140807-1

A legjobb forrón tálalni, de másnap is nagyon finom 😉

spenótos lasagne 20140807-2

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.