Balzsamos lilahagyma borsos karajon – U1 – ez a 600. bejegyzésem :)

 

 Egyik héten leltem egy receptet a fészen. Még meg is osztottam, mondván, hogy sokszor csinálok balzsamecetes párolt lilahagymát – pl. pirított csirkemájjal – és még sosem jutott eszembe, hogy egy szelet sztékre halmozzam. Ki kell próbálnom!
Kipróbáltuk! Egyszerűen fenséges lett. Ezen nincs is mit csodálkozni. Ráadásul olyan vacsora, ami nélkülözi a szénhidrátot, kb. 20 perc alatt készen van és alig kell mosogatni utána. Szóval: perfect!

Igazán jól illik a 600. bejegyzéshez a Bodzán. Ugyanis most vettem észre, hogy ez lett a 600., mióta Apácskával szerkesztjük a blogot. Éljen, éljen!

 

Annyiban tértem el az eredeti recepttől, hogy nekem eleve készen van a balzsamecet esszenciám, amit egy üveg balzsamecet felére történő beforralásával készítek kb. félévente és csőrös üvegben, lezárva tartom.

balzsamos lilahagyma borsos karajon- egyszerűen....fenséges!   nahhh :)

 

Balzsamos lilahagyma borsos karajon – U1

Ez kell hozzá (4 főre, vagy 2 főnek vacsorára és másnap ebédre):
8 szelet karaj,  4 nagy lilahagyma, só, bors, fokhagyma, balzsamecet esszencia, szőlőmagolaj, vagy sima olaj.

Így készül: a karajt – ha egyben van, szeleteljük fel – finoman veregessük ki, borsozzuk enyhén, granulált fokhagymával és sóval szórjuk meg, tegyük félre.
A hagymát félfőre és szeletekre vágva egy kis szőlőmagolajban pároljuk puhára, sózzuk, majd a végén csorgassunk rá kb. 1 ek. balzsamecet esszenciát, vagy ízlés szerint. Finom karamelles íze lesz, mégis pikáns. Tegyük félre.
A karajszeleteket gyorsan süssük át, közben csíkozzunk jégsalátát és halmozzuk a tányérra. Erre tegyük a megsült húst, a tetejére pedig a hagymát. Máris tálalhatjuk és nem fog elmaradni a jogos dícséret  

balzsamos lilahagyma borsos karajon - egyszerűen.... fenséges! nahh ;))

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.