Tepsiben sült császárszalonna – U1

 

 Amikor már nagyon szeretne az ember egy jó szalonnát sütni tábortűznél és éppen akkor hetekig vacak az idő, esős, szürke és kiszámíthatatlan, ráadásul panelban lakik a 7. emeleten, akkor mit csinál?
Vesz szép császárszalonnát, tepsibe rakja és nagyon forró sütőben megsüti 😉

tepsiben sült császárszalonna

Tepsiben sült császárszalonna – uborkasalátával

Ez kell hozzá: 500 g ízlés szerinti húsos szalonna, nekünk most császár, de lehet kolozsvári is, bors, salátauborka, lilahagyma, petrezselyem és joghurt vagy tejföl ízlés szerint, só, ecet, xilit.

Így készül: Már bánom, hogy az ubisalit nem fotóztam le. Avval kezdtem, hogy megpucoltam az uborkát, legyalultam, pici sóval állni hagytam. Kinyomtam, majd enyhe ecetes salátalevet készítettem hozzá, amit szűken mértem. A lilahagymát vékonyra vágva ebbe az ecetes lébe kevertem, majd joghurttal – lehet tejföllel is – kikevertem és kellően édesítettem. Ezután jó adag petrezselymet szedtem az erkélyen és beleaprítottam.
A szalonnát egyszerűen felvágtam, bevágtam, beborsoztam és tepsiben, sütőpapíron megsütöttem. Közben egyszer megfordítottam. Ha lenne grill a sütőmben, azt is bekapcsoltam volna a több hólyag kedvéért, ami a bőrén ropogósra sült. Finom volt 🙂

Ettől még persze vágyom egy jó, parázs felett sütött szalonnára, grillezett cukkinire, padlizsánra, paprikára, hagymára. Annak mégiscsak más a fílingje, na meg a füst is benne van!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.