Spárga tejszínes gorgonzolával és fokhagymás csirkemellel

 

Azt tudtam, hogy tejszínes-gorgonzolás spárgát akarok csinálni a hétvégén, ehhez kerestem valamilyen húsfélét. Sokat nézelődtem a hentespultnál, végül mégis a csirkemellnél maradtam. Azért ennél, mert a meghatározó ízek mellé valami semlegesebbet gondoltam. A társítás jobb volt, mint tavaly a karajjal.

spárga tejszínes gorgonzolával és fokhagymás csirkemellel ;) hmmmmm

Spárga tejszínes gorgonzolával és fokhagymás csirkemellel – U1

Ez kell hozzá: 500 g friss, fehér spárga, 1000 g csirkemell, 250 g gorgonzola Dolce, 400 ml tejszín, 50 g vaj, só, bors, granulált fokhagyma, kis csokor snidling, tálaláshoz színes salátalevél keverék.

Így készül: a csirkemelleket vékony szeletekre vágom és fokhagymával megszórva félreteszem. A spárgát megpucolom, kb. 3-4 cm-es darabokra vágom. A csúcsokat külön veszem, a darabolt szárakat sós-édes vízben pár kb. 5 perc alatt megfőzöm. Végül hozzáadom a csúcsokat is és még 5 percig főzöm. Eközben serpenyőben megolvasztom a vajat és a kockázott gorgonzolát hozzáadva kevergetem. Amikor majdnem teljesen elolvadt a sajt, akkor beleöntöm a tejszínt, pici sót adok hozzá és kis lángos szépen beforralom. Amikor megfőtt a spárga, szűrőkanállal kiszedem és a tejszínes sajthoz adom. Pár percig együtt forralom, majd az apróra vágott snidlinget hozzáadom és elzárom alatta a gázt. Tálalásig lefedve magára hagyom. Ettől a tejszín picit visszasűrűsödik és kellemesen átveszi a spárga ízét.
A csirkemell szeleteket megsózom, enyhén borsozom, egy kis szőlőmagolajjal megcsepegtetve grillserpenyőben szaftosra sütöm. Az egészet színes salátalevél-keverékkel tálalom. A salátaleveket enyhén sózom és pici szőlőmagolajjal megcsepegtetve átforgatom. Több íz nem is illik a gorgonzolás spárgához. De a végén nagyon jó a salátaleveleket a tányéron maradt sajtos mártásban megforgatni és úgy megenni

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.