Meggyes mascarpone-krémes pite – U1

 

  Az anyukám és az apukám már meglepett idén az első adag mézédes meggyel. Imádom! Persze kevés gyümölcs van, amit nem, hihi   Kilestem egy receptet valahonnan, azt alakítottam át és nagyon finom lett az eredmény. Azt, hogy honnan, azért nem írom, mert nem hiszem el, amit a képen láttam. Málna 180°C-os sütőben sütés után gurulósan? Hazugság! De meggyel és mascarponéval tökéletesen működött a dolog még 3 nap múlva is. Ráadásul ez a meggy most nem kékült meg, szóval még szép is maradt, aminek külön örültem.

 

Megges-mascarpone krémes update pite! Jó mi? ;))))

Meggyes mascarpone-krémes pite – U1

Ez kell hozzá: 200 g mastermix, 100 g rétesliszt, 100 g sima liszt, 200 g vaj, 2 tojás, 450 g kefír vagy natúr joghurt, csipet só, xilit/xukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 250 g mascarpone, 1 rúd vanília, reszelt citromhéj, 500 g magozott, csepegtetett meggy.

Így készül: A meggyet kimagoztam, szitán hagytam lecsepegni, a levét jól megittam :))) Aztán pici vajjal kikentem a tepsit és réteszliszttel kiszórtam. A liszteket összesztiáltam, mivel nincs benne sütőpor, elég masszív, kuglóf-szerű lesz a tésztája, de aki akar, tehet bele picit.
A vajat – eredeti recept szerint 200 g cukorral, te jó isten! – xilittel habosra kevertem, majd ehhez jött a 2 tojás. Mivel spóroltam a xilittel, ezért pici folyékony édesítőszert kevertem még bele. Hozzáreszeltem fél citrom héját és pár cseppet a levéből is belecsaltam. Belekevertem a kefírt, majd hozzászitáltam a lisztkeveréket. Ha túl sűrű, akkor pici tejet tudok javasolni, nekem a kefírrel jó volt. Belesimítottam a tepsibe és szépen elrendeztem.
A mascarponét pici édesítőszerrel, a kikapart vaníliával, a maradék reszelt citromhéjjal habosra kevertem. Rásimítottam a tésztára úgy, hogy a szélén ne folyjon le róla, majd ebbe pötyögtettem bele a meggyszemeket.
Előmelegített, 180°C-os sütőben jó egy órát sütöttem, de tűpróba szükséges! Finom lett, a tésztája kuglófos, a teteje krémes, a meggy édes-savanyú. Jó párosítás! Nekünk nem hiányzik már róla a porcukros szórás semmilyen formában, aki kívánja, hajrá, de akkor már nem lesz U1!

illatos és finom, olyan nagyis-teasüti ;)))

4 Comments

  1. Noémi

    wow, meggy és mascarpone együtt? fenséges lehet 😀

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Noémi 🙂 Bizony az, szívesen ajánlom mindenkinek kipróbálásra ;)))

    Reply
  3. Mézesélet

    Mikor megláttam ezt a sütit biztos voltam benne, hogy egyszer ki fogom próbálni. Aztán nem is kellet sokat várnom, mert a hétvégén adódott egy program, melyre gyorsan meg tudtam sütni! Jó választás volt, kívétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett aki kóstolta. Köszönjük a receptet! Biztos fogom még készíteni máskor is:)

    Reply
  4. BodzaBlog

    Azt hiszem vissza fogom állítani, hogy felkerüljenek a hozzászólások, mert a moderálandóról nem mindig jön e-mail 🙁 De ettől még nagyon örültem neki, hogy megcsináltad Mézeske 🙂 itt is, fészen is 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.