Sonkás tojások

 

Egyik nap ezt vacsoráztuk és nagyon elégedettek voltunk vele. Pedig annyira egyszerű és könnyű megcsinálni, hogy akár Apácska is el tudná készíteni. Igazán pasis kaja, csak figyelembe kell venni, hogy ők többet is meg tudnának enni belőle. Mindenesetre amikor készült, akkor Apa nagyon tudományosan kifaggatott róla, hogy is raktam sorba a dolgokat.  Szépen elmondtam neki, de azért azt nem remélem, hogy nekiállna ilyet sütni egyedül. ;))

a világ legegyszerűbb vacsorája ;)))

Sonkás tojások – U1

Ez kell hozzá: 6 kis formához 6 tojás, 6 szelet feketeerdei sonka, 6 szelet csirkemell sonka, 200 g camembert sajt, vágott snidling, 6 tekerésnyi bors, 6 csepp olaj.

Így készül: a formákat megcseppentem 1-1 csepp olajjal és ecsettel kikenem. Belefektetem minden formának az aljába a feketeerdei sonkát. Erre teszem a csirkemellsonkát, kis kosárka formában. Beleütök mindegyikbe 1-1 tojást. Lapjában kettévágom a sajtot, majd 12 körcikkre is elvágom. Minden tojás köré így 4-4 cikk sajt kerül. Borsot tekerek rá, végül megszórom snidlinggel. Jó forró – legalább 200°C-os – sütőben 10 perc alatt megsütöm. Ekkor a tojás belül még lágy, éppen olyan, mint a tükörtojás. Egy szelet wellness kenyérrel tálalom. Lehet mellé paradicsomot, hagymát, retket, uborkát is fogyasztani.

Ha több formám lenne, még egy családi reggelinek is bevállalnám. De majd ha a család nálunk alszik, csakis akkor! ;))) Addigra lehet, hogy lesz több formám is.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük