Sonkás-sajtos csigák

 

Valamelyik nap Maimoninál olvasgattam és nála láttam a sonkás-csigás ötletet. Aztán gyanús lett a tészta receptje és rájöttem, hogy az erdélyi túrós majdnem ugyanilyen összetételű.
Végül miután a saját gondolataimat hozzáadtam, úgy döntöttem, hogy megsütöm. Nem bántuk meg ezt sem 😉

sonkás is, sajtos is, csiga is - egyszerűen remek ;)))

Sonkás-sajtos csigák – U1

Ez kell hozzá: 500 g túró, 250 g mastermix, 250 g liszt, 1 sütőpor, 1 tk. só, 3 ek. libazsír, 200 g sajt, 50 g füstölt sajt, 6-8 szelet feketeerdei sonka, 450 g kefír.

Így készül: a túrót tálba teszem, rászitálom a sóval, sütőporral elkevert liszteket, hozzáadom a libazsírt úgy fagyosan, majd annyi kefírrel – kb. 250 g – keverem el, amitől összeáll a tészta.
Késes aprítóban először a sonkákat, majd a sajtot is feldarabolom morzsásra. Ezután a maradék kefírrel elkeverem.
A tésztát kétfelé veszem és egyesével nagy téglalappá nyújtom. A krém felével megkenem, szorosan feltekerem, majd csigákat vágok belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé rakosgatok. Forró sütőben megsütöm őket. Vigyázni kell, nehogy megégjen, világos marad, mert nincs benne tojás, de a sajt pirulása jó mérce a kész állapot felméréséhez.

Nagyon finom, de bírjuk ki valahogy, míg kihűl ;)Kb. 40 db bigánk lett és fagyasztható is, hétköznapi reggelinek is jó lesz.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.