Nem olyan meredek, mint ahogy hangzik 😉 A levest a maradék leszűrt csontlevesből csináltam. Nem is volt annyira maradék, hanem jó sok. Azért, hogy legyen tartalma is, pulykahúsból gombócokat főztem bele. Újrafelhasználás a javából, de nagyon finom lett az eredmény. Ma még krutonnal esszük meg a maradékot.
Sajtleves húsgombóccal – U1
Ez kell hozzá: 2 l csontleves, 1 natúr tömlős sajt, 200 ml tejszín, 2-3 ek. keményítő, fokhagyma, 10 cm póréhagyma, 500 g darált pulykahús, bors, csipet só, snidling.
Így készül: a levesbe beleaprítom a póréhagymát és a fokhagymát. A húsból sóval, borssal fokhagymával kis gombócokat formázok, és a levesbe teszem. Kb. 20 percig gyöngyözve főzöm. Akkor kiveszem a gombóckákat, a levesbe tejszínt keverek és belenyomom a tömlős sajtot is. Elkeverem, majd botmixerrel teljesen simára turmixolom. A keményítőt pici hideg vízben feloldom és a forró leveshez keverem. Krémes állagúra sűrítem vele, visszapakolom a gombóckákat, átforralom. Aprított snidlinggel megszórom. Forrón tálalom.