Könnyű málnás pohárkrém

 

Tulajdonképpen máskor is készítettem már hasonlókat, de mivel nem volt olyan alkalmas pohárkám, amiben fotózhattam volna, sosem kerültek fel a Bodzára. Aztán Mézeskével levelezve adott egy tippet, hogy ő hol szerzett be egyszerű, remek poharakat ilyen célra. Vagy ha nem is ilyenre, erre is tökéletesen megfelel. Fellelkesülten mentem vadászni és sikerrel is jártam. Pár napra rá fel is avattam őket egy könnyű krémmel.

málnár pohárkrém: savanykás-édes-lágy-ropogós. Minden benne van ;)))

Málnás pohárkrém

Ez kell 4 pohárnyi mennyiséghez: 300 g málna (most fagyasztott), xukor vagy édesítőszer, 500 ml hideg tejszín, 1/2 citrom reszelt héja, 4 ek. kakaópor, 4 ek. zabpehely.

Így készül: a málnát fél deci vízzel és némi xukorral lábosban elkeverem és kis lángon összefőzöm. Egészen lekvárszerűre hagyom besűrűsödni. Szétosztom a poharak alján és hagyom kihűlni. A zabpelyhet serpenyőben  finoman megpirítom és pici xukorral megszórom. Tányérra téve hagyom és ezt is kihűlni.
Amikor a málna kihűlt, xukorral felverem a hideg tejszínt, a reszelt citromhéjat belekeverem. A felét szétosztom a poharakban a málna tetején. Mindegyiket megszórom 1 ek. kakaóporral, majd a maradék tejszínhabot is elosztom rajtuk. A ropogós zabpelyhet a tetejére morzsolom és tálalásig hűtőbe teszem.
Aztán a nap fénypontjaként egy hosszú nyelű bárkanállal az alján lévő málnát áthúzzuk a tejszínhabon és élvezettel megeszegetjük

2 Comments

  1. Lafille

    Egyszerűen csodásan néz ki.. az íze pedig mennyei! Köszönet ezért a gasztronómiai élvezetért 🙂

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Lafille 🙂 Csak nem kipróbáltad? Remélem igen és nagyon örülök, hogy nem csak nekünk, hanem neked is ízlett 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.