A nyúl

 

 Hetek óta teljesen tanácstalan vagyok. Mindenfélét keresgélek és mégsem találok olyat, ami kedvemre lenne.

Ugyanis van egy konyhakészre darabolt vadnyulam-bulam a fagyasztónkban. És Apácska nagyon szeretné már megenni. Én meg nem találok olyan nyulam-bulamos-vados receptet, amihez kedvem lenne nekifogni.

 forrás: http://eu.art.com/products/p964155029-sa-i4082816/posters.htm

Mondott már vadast, ha egyszer végül is vadnyúl az állat. Húztam az orrom. Nemrég csináltam vadast, persze nem vadból, de féléven belül nekem túl gyakori lenne az ismétlés.  
Gondoltam már arra, hogy jó fokhagymás tejbe áztatom egy-két napra, majd szalonnával megtűzve, rozmaringgal párolom, végül megsütöm.
Gondoltam már arra, hogy franciásan, házilag olvasztott liba- vagy kacsazsírba fojtva, alacsony hőmérsékleten omlósra párolom, majd megsütöm.
Gondoltam, hogy mint Hugh a River Cottage-ban, szaftos lapockadarabokkal és fűszerekkel, hagymákkal, répákkal rakom össze egy nagy tepsiben és alaplével, zsírral sütöm meg. Majd leszűröm és pástétomot csinálok belőle formába nyomkodva, amit majd hidegen és szépen lehet szeletelni. Ehhez viszont nem egy nyulam-bulam kellene 🙂
Gondoltam nyúlpaprikást is, de ezt valamiért hamar elvetettem.

Szóval nincs több ötletem vadnyúl-ügyben. Nektek van? Ha igen, szívesen fogadok párat. A végén lehet, hogy papírra írom őket, összehajtom, beteszem egy dobozba és megkérem Apát, hogy sorsoljon. Aztán olyan nyula lesz, amilyet kihúz

16 Comments

  1. Edes fogadalom

    Esetleg próbáld ki ezt a fenkatat, http://edesfogadalom.blogspot.com /2011/03/
    fenkata-avagy-nyulragus- tagateille.html , még tavaly készítettem el és nagyon finom lett, bár titkon szurkolok a hagymás répás verziónak is, mert nagyon jól hangzik….

    Reply
  2. Zita

    Szia!
    Az en otletem tejszinben fott nyul porehagymaval. Egy helyi pie shop-ban ettem meg tavaly es annyira izlett, hogy utana facannal megcsinaltam. Az elore besozott hust lepiritottam majd felontottem keves vizzel, majd felpuhara paroltam, aztan hozzaadtam a tejszint es mikor mar majdnem keszen volt akkor tettem hozza a karikara vagott poret (ha elobb tennem bele, teljesen szetfone) es csak a vegen borsoztam meg. Sajnos pontos mennyiseg nincsen, mert nekem sem volt konkret receptem, de valami eszmeletlen jo lett a tejszintol. Koretkent parolt zoldseget adtak hozza – mi mas Angilaban:) Mikor keszitettem, meg azon gondolkodtam, hogy ez igy tul unalmas, de pont ez a keves osszetevo hozta ki a vadhus kellemes izet, orulok is, hogy nem adtam hozza mas fuszert.

    Reply
  3. BodzaBlog

    Szia Édes fogadalom, köszönöm a receptet 🙂 nagyon izgalmas recept, és jól is néz ki. Bár nem tudom mivel tudnám magam rávenni a hús lefejtésére a csontokról, de belekerül a dobozba a sorsolásra 🙂

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia Zita 🙂 jó tudni, hogy olyan messze is van aki, felkarolja a nyulam-bulam témát :))) Nagyon tetszik ez a recept, épp ahogy írtad, az egyszerűsége miatt. Mindenképpen bekerül a sorsolandók közé és titkon picit – mivel mindent szeretek, ami hagymás és tejszínes – én majd ennek drukkolok egy kicsit jobban. :))) Most látom, hogy én már többször is olvasgattam nálad 🙂

    Reply
  5. Boldog Ági

    Belekontárkodom egy kicsit a témába! 🙂 Egyszerűen fokhagymával és füstölt szalonnával megtűzdeljük, vékonyan besózzuk és cserép edényben/pataki tálban omlósra sütjük.

    De a múlt évben tanultam a következőt: Zsályás nyúlcomb mustár mártásban gombás tagliatellével. Nálam most ez viszi a pálmát és azóta többször is elkészítettem. Vadnyuszi, erdei gomba ( vagy róka gomba)… Először idegenkedtem a nyúl és tészta párosítástól, de kár volt. A férjem szerint is:-)

    Jó főzőcskézést! Az a takarítás igazán várhat még!:-) Remélem tetszeni fog a kiállítás! Szép napot!

    Reply
  6. BodzaBlog

    Köszönöm Ági 😉 Ilyen gombás-tésztást már én is csináltam, bár csiperkével és spagettivel. Mindenki elégedett volt vele 😉 a cseréptálas verzió nagyon tetszik, de mind a kettő bekerül a sorsolandók közé 🙂 Köszönöm

    Reply
  7. Zita

    Szia!
    Koszi, en nagyon szeretem a blogod, csak galad modon sosem kommentelek, na de ezentul majd fogok:) Eszmeletlenul gusztusos dolgokat keszitesz, talan hulyen hangzik, de olyan jol esik olvasgatni Nalad.
    Zita

    Reply
  8. BodzaBlog

    Zita, köszönöm. Ilyenkor gondolom úgy, hogy tényleg megéri csinálni 🙂 Remélem a kezed hamar meg fog gyógyulni. Vigyázz magadra és kerüld a banánhéjakat ;))

    Reply
  9. K.Ildikó

    Szia!Hallottál már a “részeges” nyúlról? Füstölt szalonnára fektetett nyuszi fehérboros tejfölös lében megsütve. Köretnek nálunk a nokedli a nyerő, de szerintem minden más (rizs, tészta)jól passzol hozzá. Ja, és valami isteni finom!!!
    A blogod nagyon tetszik, tegnap tévedtem ide és egész este olvasgattam, csorgattam a nyálam:)

    Reply
  10. BodzaBlog

    Szia Ildi 🙂 részeges? Tetszik! 🙂 Köszönöm szépen, mindenképpen bekerül ez is a dobozba. Még várok egy hetet és csak úgy dúskálok a jobbnál jobb, és frappánsan egyszerű receptek között :DDDDD Mert ez is egyszerű, de nagyon jól hangzik és szinte érzem az ízét 🙂 Örülök, hogy jól érezted itt magad, gyere máskor is, szívesen látlak! 😉

    Reply
  11. gigi

    Kedves Bodza! Egy nem a nyúlhoz kapcsolódó kérdés, elnézést érte: van arra valami lehetőség, hogy a kezdőlapon kikapcsoljam a zenét? Jobban szeretem egymás alatt látni a recepteket, mint oldalanként lapozgatva, ezért kérdezem. Köszi és elnézést!

    Reply
  12. BodzaBlog

    Szia gigi! Jelenleg erre nincsen mód. Amikor volt, sajnos a maga a blog oldal nem tudta jól kezelni a felületet, így azt az opciót elvetettük. Esetleg, ha megfelel neked, akkor a Kamrapolcok szerint tudsz nézelődni és akkor nem fog zenélni. De jó is, hogy jeleztél, mert már időszerű lenne cserélni is 🙂 Azt nem is merem mondani, hogy a Habgerőszabályzó megnyitásánál le lehet némitani a webes felületeket. Ha esetleg nem otthon szörfözöl nálam :))))) és akkor minden megnyitott wesite némaságba burkolózik. További kellemes olvasgatást 🙂

    Reply
  13. gigi

    A némítás nem megoldás, sajnos, mert azon olyasmi szól, amit muszáj hallgatni. A kamrát és annak polcait viszont fogom böngészni. Köszi:)

    Reply
  14. BodzaBlog

    Én köszönöm, hogy emiatt nem pártolsz el tőlünk 🙂

    Reply
  15. Snöcy

    Nézz be hozzám légyszives! 🙂

    Reply
  16. BodzaBlog

    Szia Snöcy 🙂 igazán köszönöm a rámgondolást 🙂 Íram nálad is. Bodlog nyulat 😉

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.