Szolgálati közlemény – mégsem törölve – hajrá freeblog! :)

 

UPDATE

A technika ördöge betette a lábát a freebloghoz. Nincsen evvel semmi baj, hiszen mindenki tudni fogja innentől kezdve, hogy vagy rendszeresen csinál blogexportot (nekünk is volt, de azért nem naponta készül), vagy feliratkozik saját maga is az RSS-re (megtettem), hogy legalább a bejegyzéseit megkapja e-mail-ben. Vagy megtanul a google readerből exportálni (ezt Apácskára hagytam, mert neki van ilyenhez türelme).

Részemről majdnem minden hozzászólást elolvastam a főoldalon az a.-nak beírtak közül. Azért majdnem, mert a végére elfogyott a türelmem. Ilyen problémák bárhol adódnak és bármennyire is szíven ütött a dolog, amikor hirtelen visszamentünk az időben augusztusig, valahogy mégsem tudom őket sem pocskondiázni, sem hibáztatni. Ez egy – a nevében is szereplő (free) – ingyenes blog oldal. Aminek vannak természetesen fizikai aspektusai is: pl. a szerverek. És gondolom Murphy törvénye is ismert: ami elromolhat, az el is romlik. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy igazságtalan némelyik vádaskodás és elmarasztalás, ami őket érte. Hogy hogy képzelik? Meg mit képzelnek? Meg a hasonlók, nem is sorolom.
Mindent megtettek, ami tőlük telt és a végeredmény, ha valaki követte az útmutatást, majdnem tökéletes. Hogy egy kicsit babrálni kellett vele? Na és. Le kell vonni belőle a tanulságot és egy picit oda kell figyelni. Főleg annak, aki úgy érzi, hogy ,,a blogom az életem”. Egyébként ez csak azért lehet, mert a régi fajta naplóírást – szép könyvbe, füzetbe, kézzel, folyóírással, rajzokkal, jegyzetekkel, beragasztott kedvenc képekkel, stb. – szinte már el is felejtettük.  Pedig jó volt 🙂 (Bár nem sok naplóm volt életemben, ma is őrzök egyet és jókat vigyorgok, ha a kezembe kerül és beleolvasok.) Ott csak akkor nyavalyoghatott az ember, ha ráborította a céklalét, ugye?

Szóval én szeretném megköszönni a freeblog minden kedves munkatársának, hogy a hiba elhárításában partner volt. Remélem, hogy nálatok is rendbe tudnak jönni a dolgok, hajrá freeblog!
A bloggereknek és bloggerináknak pedig annyit: kitartás, hajrá kovácsnéni! Egy kis munka árán biztos, hogy ti is vissza tudjátok tenni a dolgaitokat.

6 Comments

 1. 15076

  Van remény, ha mégse!
  http:// blog. grafur.hu/ archives /2011/ 11/10/ Elveszett_ bejegyzesek_-_van_ remeny/

  Reply
 2. Viki

  Szia Emese! Nekem márciustól kezdve megvan az összes recepted,mert RSS csatornán követem a blogodat. Ha szükséged lenne rá, csak szólj és átküldöm őket.Minden jót! : )

  Reply
 3. BodzaBlog

  köszi grafur 🙂

  Reply
 4. BodzaBlog

  Viki, köszönöm 🙂 Mint látható, már valamennyire mükszik a site. A kommenteket is igyekszem gatyába rázni. 🙂 Ugye, hogy jó az RSS? Amíg nem költöztetjük máshová a Bodzát, addig én is feliratkozom rá privátilag. Mert persze bentre megkapom magam :)))

  Reply
 5. 65888

  Bodza, sajnálom, 🙁 enyém is elveszett, én nem látom, hogy bármit is vissza tudnának tenni. (le kellett volna menteni… de nem tettem.)

  Reply
 6. BodzaBlog

  Szia Tündér 🙂 Egész jó érzés, amikor egy tündér jár erre. :)) Sajnálom a blogodat, de próbáltad azt, amit grafur írt? Szerintem nem reménytelen, ha nekünk is sikerült. Próbáld meg azért, még ha vacakolni is kell vele egy kicsit. 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük