Sütőtökös pulykafasírt

 

Nem mondtam le a sütőtökről. Szeretem az ízét és mióta fűszeresen is készítem, azóta gondolkodtam rajta, hogy milyen formában lehetne még becsempészni valamilyen húsételbe? Éppen pulykafasírtot készültem összeállítani, amikor az az ötletem támadt, hogy belekeverem a maradék sült sütőtököt. Nem bántam meg! Könnyű és finom lett és salátán kívül nem is kellett hozzá más köret.

a pulykafasírt is finom ám sütőtökkel! :) aki nem hiszi, járjon utána :)))

Sütőtökös pulykafasírt

Ez kell hozzá: 500 g pulyka darálthús, 300 g sült sütőtök, 2 tojás, só, bors, fokhagyma ízlés szerint (nálam sok), 3 szelet áztatott, kinyomkodott ch-csökkentett kenyér, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

Így készült: ugye fasírtot – nálunk labdapecsenyét – mindenki tud csinálni? Na akkor csinálja úgy, ahogy szokta, csak csempéssze bele a sült sütőtököt is. Aki még nem csinált, az pedig csak keverjen össze mindent, kivéve a morzsát. A keverékből készítsen golyókat, amekkorát szeretne. Hempergesse meg morzsában, majd nem túl forró, de kellő hőmérsékletű olajban süsse piros-ropogósra. Salátával kínálja. Mi hagymásat ettünk hozzá, jól kiegyensúlyozta a fűszeres-édeskés-pikáns labdapecsenyéket.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük