Sajtos gyümölcs saláta

 

Húúúúú de fincsi volt! Nem is tudom mikor ettük, csak azt, hogy valami nagy hajtás után. De hogy ez edzés, takarítás, házimunka, vagy mi volt, nem emlékszem már. Egy biztos: minden maradékot beletettem. Isteni finom és nagyon látványos lett a végeredmény.

sajtos gyümölcs saláta - vagy fordítva? :))))

Sajtos gyümölcs saláta

Ez kell hozzá: trappista sajt, füstölt sajt, feta vagy krémfehér sajt, alma, szőlő, gránátalma, pirított sós mandula, dióolaj.

Így készült: az almát cikkekre vágtam, kimagoztam, felkockáztam. A sajtokat is kb. akkorára kockáztam, mint az almát. A szőlőszemeket Apa vágta félbe és nagyjából kimagozta. A gránátalmát pedig félbevágtam, aztán fakanállal pofozgattam ki a rubinszínű gyöngyöket egy tálba. A leve is a salátába került. Amikor minden elő volt készítve, óvatosan átkevertem kb. 2 ek. dióolajjal. A mandulára tapadt minimális sómennyiség és a sajtok sóssága bőven elég volt. Semmi mást nem kívánt, csak azt, hogy gyorsan megegyük. Igazi vitamin és energiabomba. Ráadásul szép is. Ugye? Én simán kitenném vendégek elé is.

Meg akartam jegyezni, hogy mostanában az ilyen nagyszemű szőlőknek szét szoktuk rágni a magját. A szőlőmagolaj nagyon sok jóságot tartalmaz és ennek a fajtának egyáltalán nem is keserűek a magjai. Egy kis vidám ropogtatás pedig simán elfér a csipegetés mellett.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük