Pizzás és sajtos graham csigák

 

Néha jó sósat enni. Múlt héten egyik nap csináltam a kis bigákat. Másnapra is jutott, így velünk mentek dolgozni, ebédre. Pénteken vettem csak észre, hogy a kocsiban felejtettem a dobozt, amiben utaztak a bigák, és még volt is benne egy pizzás. Semmi baja nem esett, még harmadnaposan is finom és puha volt.

biga-csiga :)

Pizzás és sajtos graham csigák

Ez kell hozzá: 50 g sima liszt, 100 g graham liszt, 150 g mastermix, 1 cs. szárított élesztő, 1 tk. só, 1 tk. xilit, 1 ek. olívaolaj, 250 g langyos kefír. Cukormentes ketchup, reszelt sajt ízlés szerint (füstölttel keverve finomabb), kb. 150 g vaj.

Így készül: A tésztához valókat összeszitáltam, majd az olajjal, kefírrel szép gombócot dagasztottam belőle. Meleg helyen a duplájára kelesztettem. Akkor 2 részbe vettem, majd mindegyiket külön-külön kinyújtottam úgy, hogy 2-3 mm-es volt egy lap. Megkentem vajjal, majd megszórtam reszelt sajttal. Szorosan feltekertem, 1,5 centis csíkokra vágtam, megformáztam, tepsibe tettem újra kelni. A pizzáshoz ugyanúgy megkentem egy pici vajjal, de kevesebbel, aztán gazdagon tettem rá ketchupot, végül sajttal megszórtam és ugyanúgy feltekertem. Vágtam, formáztam, tepsiben hagytam újra megkelni kb. 20 perc alatt. Akkor 180°C-os sütőben megsütöttem őket. Egy pohár teával is finom, de vendégseregnek is jó kis kínálós lehet.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük