Pirított vacsi: gomba, hagyma, paradicsom, pirítós

 

Ahogy elnézem a bodzát, mostanság többször kerül fel valamilyen desszert. Ez nem azért van így, mert mást nem eszünk. Sőt! Desszert persze nincs minden nap, az már enyhén szólva is barokkos túlzás lenne. (habár szerintem Apácska minden nap értékelné, de ez nem a királylány kastélya, szóval így járt, hihi) Vannak napok, amikor még ,,rendes” főtt ételhez sincs kedvem, de azért jó lenne valami melegség. Ilyen esetekre tökéletes pl. a ,,pirított gomba valahogyan” nevű menü 🙂

minden pirított :) egyserpenyős, gyors vacsi :)

Pirított vacsi: gomba, hagyma, paradicsom, pirítós

Ez kell hozzá: 500 g barna csiperke, 1-2 fehér salátahagyma, 6 paradicsom, olívaolaj, vaj, só, bors, fokhagyma, kenyér.

Így készül: a gombát leöblítem, szeletelem (nem hámozom!), kis adagonként pici olajon megpirítom. Minden adag alá épp csak teszek egy kis olajat, és a végén egy késhegynyi vajat. Tálba szedem. Amikor mindet megpirítottam, csak akkor sózom, fokhagymázom, borsozom meg. A serpenyőben a csíkokra vágott édes hagyma következik, amit viszont picit sózok, hogy szép üvegesre piruljon. Ha kész, a gomba mellé szedem. Jöhetnek a megmosott, félbevágott paradicsomok, amiket a vágott felükkel a serpenyőbe teszek és magukra hagyom legalább 8-10 percig. Ennyi idő alatt pirul meg szépen a felületük. Közben megpirítok pár szelet ch-csökkentett kenyeret is. A hagymát és a gombát a kenyérre halmozva, sült paradicsommal tálalom.
Apácska egészen megörült, amikor meglátta a parikat, mert nagyon szereti és már ezer éve nem csináltam így 🙂 Kis hétköznapi öröm nekem, hogy örömöt tudtam szerezni neki:)

Azért a sült paradicsom igazán látványos lett, mire kiszedtem a serpenyőből. Ehhez képest minden ceremónia nélkül, csak úgy simán megettük 🙂

Együtt a kupac:

Az az igazság, hogy imádom a pirítóst. Legszívesebben minden nap ennék :))))

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.