Grillezett camembert tejszínes spenóttal…

 

… és saját update magos cipócskával. Illetve a belőle vágott, pirított szeletkékkel. Mert ehhez a krémes fogáshoz kellett egy kis ropogós kontraszt is.
Szóval nem lehet elrontani: a spenót finom, a sajt egy nyeremény, a kenyér pedig ropogós. Hétköznapi élvezet egy nehéz nap után. 🙂

grillezett camembert sajt.... mennyei :) és mellé finom spenót és ropogós kenyérci

Grillezett camembert tejszínes spenóttal

Ez kell hozzá: 450 g krémes spenótpüré, 2×200 ml tejszín, (lehet főző is), 50 g vaj, só, bors, szerecsendió, fokhagyma. Fejenként 1-1 db kisebb camembert, 2-2 szeletke kenyér, pici olaj és egy grillserpenyő.

Így készül: Amikor okos vagyok, akkor előző nap egy pixisben felteszem a spenótpürét a fagyasztóból a hűtőbe. (Most okos voltam vagymi). Szóval a spenóthoz a vajat meglangyosítom a lábosban, rászórok egy kis őrült szerecsendiót, majd a spenótpürét is ráteszem. Sózom, borsozom, fokhagymázom ízlés szerint és a tejszínt hozzáöntöm. Nem mindig kerül bele a 2 kis doboznyi tejszín, attól függ, mennyit akarok kihozni belőle, vagy mihez készül. Ha ebédre is készítem, akkor 2, és akkor 4 sajtot grillezek egyszerre. Akkor mondhatnám, hogy 4 főre készült.  Kis lángon picit forralom, és kész is. Megkóstolom, ha még kell bele valami, pótolom. A grillserpenyőt jól felforrósítom. A sajtokat kicsomagolom, vékonyan mindkét oldalukat megkenem egy pici olajjal és így teszem a serpenyőbe. 1 perc múlva 45°-kal elforgatom őket, majd következő 1 perc múlva át is fordítom a másik felükre és ugyanígy járok el avval is. Így lesz szép ferdekockás a felszínük. A kenyérszeletkéket is a serpenyőben pirítom csíkosra és mindezt jó melegen tálalom.15 perc alatt kész, terítéssel együtt.

Micsoda élvezet, amikor felvágja az ember a sajtot és kifolyik a krémes belseje….. jujj és közben ropogtatja hozzá a saját kenyerét.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük