Ebéd doboz: paradicsomos oldalas és almás borsósaláta

 

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretem azt, hogy ebédre szinte mindig teszek el magunknak ételt. Ezért is van, hogy mindig 4 személyes adagokat készítek. Szeretem tudni, mit is eszünk? Azt a legkevesebb műizével készíteni frissen. Másnap pedig olyan jó kinyitni a dobozt a robot közben és legalább gondolatban kicsit máshová repülni, míg falatozunk. Eszembe jutott, hogy sosem tettem még fel ide ilyen témában semmit. Kinek mi kerül az ebédes dobozába?

Nálunk tegnap előtt este szójás-ketchupos-chilis oldalas volt, amihez almás-sajtos bazsalikomos-tartáros zöldborsósalátát adtam körítésnek. Édes és sós, csípős és selymes ízek együtt mindig nyerők.
Ehhez az oldalast még szombaton bepácoltam. A pácba édes chiliszósz, szójaszósz, őrölt chili, fokhagyma granulátum, bors, szezámolaj, szezámmag és update ketchup került. Hú… nagyon finom ám! Vasárnap tepsibe pakoltam az összes husit a páccal együtt. Fóliával vastagon letakartam és puhára pároltam. Végül fólia nélkül picit megpirítottam.

A körethez a borsót forró vízzel leforráztam és kb. 4-5 percig forraltam még. Leszűrtem és rögtön hideg fürdőbe került. Natúr joghurttal light tartármártást kevertem az update majonézzel, mustárral, csipet sóval, és édesítőszerrel. Ebbe kevertem bele 2 savanykás, sárga almát, egy kis maradék trappista sajtot kockázva, végül a lecsepegtetett borsót. Aprítottam bele egy pár levélke bazsalikomot, hogy illatos és pikáns legyen.

ebéddoboz: oldalas és almás-sajtos borsósaláta - uhh... nagyon finom volt ám :)

A háttérben a reggelire készített áfonyás joghurt várakozik. Ehhez natúr joghurtot kevertem össze édesítőszerrel és fagyasztott kék áfonyával. Mennyei 🙂
Egyébként minden gyümölcsjoghurtot itthon készítek, még az is előfordult, hogy 5 percet kellett vele foglalkoznom. Rémes, nem? 🙂 Ilyen joghurtok szoktak készülni: almás-fahéjas, aszaltszilvás-fahéjas, citromos-vaníliás citromdarabkákkal, narancsos-rumos narancsdarabkákkal, szőlős, körtés-fahéjas, mazsolás, vörösáfonyás, gránátalmás, nekem készült már kiwis, de azt Apa nem eszi meg, ezért neki banános. Csináltunk már őszibarackos-juharszirupost, (sajnos update óta a juharszirup tiltólistás… pedig mennyire finom.) málnásat, meggyeset, cseresznyéset, ananászosat, diós-csokisat, kókuszos-csokisat, sztracsatellásat.
Volt, hogy sós változat is készült, pici sóval, vagy lenmagsóval habosra mixelve, illetve az egyik kedvencünk az uborkás változat, ami akár egy hideg nyári levesnek is elmenne. Van, amikor zabpelyhet szórunk bele, az reggelre puhára dagad és ad egy kis plusz energiát. Nagyon szeretjük 🙂

Igazából nem is értem ezt a fene nagy gyümölcsjoghurt-mizériát. Tudjuk mi van benne: kipréselt, vízzel újra felszívatott gyümölcs – már ha van – jó sok cukor és glükóz-szirup, tartósítószer, stb. Ráadásul drágák is. Mindenkinek otthon kellene csinálnia, még azt is el tudom képzelni, hogy a gyerkőcöket is be lehetne vonni a munkába.
Na ez csak pár gondolat, amit gondoltam megosztok veletek

2 Comments

  1. BodzaBlog

    Küldi: Viki • Ekkor: 2011. 10. 28. 15:38
    Szia Emese! Már régóta szerettem volna megköszönni a fantasztikus receptjeidet és a képeket is róluk. Már többet kipróbáltam, de még sohasem csalódtam bennük!Ezt is ki fogom próbálni. Az pedig külön jó, hogy egészségesek is! Szuper vagy és soha ne hagyd abba légyszi! : )))

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Viki :))) Jajj de jó! Örülök, ha nektek is ízlenek az elkészített ételek. Az update jó dolog, nem a divat miatt, bár kétségtelen, hogy nagyon felkapott. Hanem azért, mert eredményes és motiváló. Abbahagyni? Akkor úgy járnánk, mint az öreg cigány lova. Már majdnem megszokta, hogy nem kap enni, de éppen előtte éhen halt. :))))))) Sütni-főzni kell, sütni-főzni jó, sütni-főzni élvezet! Én élvezem, mert prompt sikert garantál, gyorsan be lehet zsebelni az elismerést és a ráadás, ha még ízlik is az a valami. Remélem mások is így gondolják, Te is így gondolod :)• Ekkor: 2011. 10. 28. 17:39

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.