Cukkinis-szalonnás tarhonya pulykaraguval

 

Szerintem szinte mindenki ismeri a pásztortarhonyát. Ugye, hogy ugye? 🙂 De mi van akkor, ha az ember igyekszik nem enni krumplit. Akkor pl. kiváltja cukkinivel, patiszonnal, sütőtökkel. Szombaton én is ezt tettem, de így már nem volt képem pásztortarhonyának hívni az ételt. Ezért inkább két részletben, külön készítettem el, és közben arra is rájöttem, hogy a köret önállóan is megállná a helyét. 🙂

na igen, ez már nem pásztortarhonya :) de legalább annyira finom, ha nem finomabb :))

Cukkinis-szalonnás tarhonya pulykaraguval – U1

Ez kell hozzá:
Tarhonyához: 200 g u1 tarhonya, 1 kisebb cukkini (kb 25 cm), 2 szál újhagyma, petrezselyem, 50 g húsos szalonna, só, fokhagyma, pici olaj.
Pulykaraguhoz: 700 g pulykacomb filé, 1 jó nagy vöröshagyma, 1 paradicsom, só, bors, fokhagyma, pici olaj.

Így készül:
A tarhonya: nálunk a tarhonyát mindig pirítjuk főzés előtt, ettől sosem ázik szét. Szóval a csíkokra vágott szalonnát megpirítom. Ha nincs alatta elég zsiradék (nem volt, mert gebe volt a drágaság) kb. 2 ek. olajat adok hozzá. Ehhez hozzáadom és megpirongatom a tarhonyát, aztán hozzászórom a karikázott újhagymákat, sózom, fokhagymázom és felöntöm annyi vízzel, ami duplán ellepi. Erre nincs recept, mert minden tarhonya más. Folyamatosan figyelem, hogy kell-e még utána önteni. Amikor a tarhonya már elég puha, de még harapható, akkor a közben felkockázott cukkinit is beleteszem. 5-6 percig együtt főzöm, annyi elég a cukkininek. Ha kész, aprított petrezselyemmel megszórom.
A pulykaragu: részemről a kukta kisebb részében készül, mert így mindig szaftos marad és nem kell rá figyelni. A hagymát csíkokra vágva rádobom egy kis olajra, megsózom. Ezután a paradicsomot adom a hagymához, kockázva. Pár perc után mehet bele a kockára vágott pulykacomb filé is. Borsozom, fokhagymát adok hozzá -jó sokat 🙂 – pár percig kevergetem, míg a hús el nem kezdi kiengedni a levét. Akkor lezárom a kuktát és kb. 20 percig főzöm. Mondanám, hogy fütyülősen, de az én Kelomatom csak sziszeg. “0 perc múlva elzárom alatta a gázt és békén hagyom, míg kimegy belőle a gőz. Addigra éppen jó a husi és hipp-hopp kész is a ragu 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.