Csőben sült szerecsendiós karfiol

 

Nagy kár, hogy Apácska nem szereti a karfiolt. Emiatt én is ritkán veszem magamnak. Most viszont a legutóbbi vásárlásnál nem tudtam neki ellenállni, olyan szép friss volt. Nem akartam a hagyományos rakott formában elkészíteni, így egy másik recept jutott eszembe, ahogy elég ritkán eszem ezt a gyönyörű virágot.Mellesleg ma nyersen is ropogtattam belőle, amit eddig valamiért nem tettem. Kiderült, hogy nagyon-nagyon finom nyersen is. Ezentúl, biztos mindig fogok vámot szedni róla, mielőtt elkészítem magamnak.

Csőben sült, szerecsendiós karfiol - hétköznapi kényeztetés :)))

Csőben sült szerecsendiós karfiol

Ez kell hozzá: 1 db karfiol, 1 tojás, 200 ml tejszín, 200 g tejföls, só, fokhagyma, szerecsendió, 1 tk. libazsír, 100 g vegyes reszelt sajt.

Így készül: A karfiolt rózsáira szedem és sós, lobogó forró vízben kb. 8-10 percig főzöm. Én a tésztafőzőben szoktam, ezért utána csak kiemelem a szűrőbetéttel együtt a karfiolt és lecsepegtetem róla a vizet. A libazsírral kikenem egy hőálló üvegtál alját és belerakosgatom a karfiolrózsákat. A tejszínt, tojást, tejfölt, sót, fokhagymát és szerecsendiót összekeverem. Egyenletesen rácsorgatom a karfiolra, majd Edami és Grana Padano sajtból forgácsokat reszelek és megszórom vele az egészet. Forró sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütöm. Ugye, hogy egyszerű? És mennyei illata van, amikor sül!

a forróságban szétnyílt ez a gyönyörű kis virág :)) ugye, milyen szép? :)

Megjegyzem, hogy teljesen update menü. Talán vega is lehetne, ha valami növényi sajtot tennének a tetejére. Na de ki hagyná ki a Grana Padano – vagy a kedvenc Parmigiano Reggano sajtom – illatát és ízét?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.