Sajtos paradicsomleves

 

A paradicsomleves nálam pont olyan ezerarcú, mint pl. a gombaleves. Nem tudom megunni és nem hiszem, hogy csináltam már kétszer ugyanúgy 🙂 Most egy kis darab elbújt Parmigiano Reggano sajtot áldoztam a levesbe, illetve a hozzá sütött sajtos-mákos rudacskákba.

ha ez nem update - mármint a leves - akkor mi? Illatos, finom, meleg és sajtos... és paradicsomos! :)

Sajtos paradicsomleves – U1

Ez kell hozzá: 500 ml natúr, passzírozott paradicsomsűrítmény, 500 ml víz, 1 csinos, nem túl kicsi lilahagyma, 6 g duci fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, 5 szál görögbazsalikom, só, pici édesítőszer, kb. 50 g Parmigiano Reggano sajt – lereszelve.

Így készül: a hagymákat apróra vágtam, az olajon sóval üvegesre pároltam. Felöntöttem a passzírozott paradicsommal és a felforralt vízzel. Beleszórtam a görögbazsalikomot és forrástól számítva kb. 10-15 percig főztem. Édesítőszerrel picit elvettem a paradicsom savanykás ízét, botmixerrel összeturmixoltam. Amikor újra felforrt és már krémesen sűrű volt, akkor beleszórtam az érett, illatos Parmigianot. Forrón tálaltam 🙂

A sajtos-mákoshoz összegyúrtam 500 g túrót, 250 g margarint, 50 g mákot, 1 tk. sót, 1 cs. sütőport, 11/2 felvert tojást, 150 g mastermixet, 150 g zabpelyhet elmorzsolva, 100 g sima lisztet. Kinyújtottam ujjnyi vastagságúra, szép, téglalap alakúra. Egyenletesen felcsíkoztam. A hosszú rudakat a tepsiben a maradék tojással megkentem, és reszelt Parmigianoval megszórtam a tetejét. Haloványra sütöttem 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.