Virslis hasé update módra

 

Korán keltem, egy egészen elképesztő hülye dolog ébresztett: ide márpedig kerítés kell és kész. Márhogy ide… a panellakás köré. Hát persze, hogy egyből felébredtem. Pár kör a lakásban, egy frissítő zuhany, hajmosás és még mindig korán volt. Hát sütöttem egy tepsi virslis hasét, jó mustárosan, ahogy szeretjük. Utána a maradék fél tojásból sajtos tojáslepényt csináltam és kígyóuborkával, puffasztott búzával és a maradék 3 ek. kefírrel azt reggeliztem. Tök jó volt.

update fíííínomságos virslis hasé :)))

Virslis hasé mustárral – U1

Ez kell hozzá: 150 g mastermix (mami), 80 g sima liszt, 70 g graham liszt, 1 tk. só, 1/2  cs. sütőpor, kb. 350 g kefír, 1 ek. olívaolaj, update mustár, szezámmag és lenmag, 1/2 tojás a kenéshez.
Ja, és 8 db magas hústartalmú, jó minőségű virsli. (Olyan, ami hő hatására sem dagad a háromszorosára, hogy utána nyamvadtan lelapuljon :)))  )

Így készül: a mamit, a liszteket, a sót, a sütőport összeszitálom. Hozzáadom az olajat és a kefírt, összedolgozom egy rugalmas kis gombóccá. Nem kell sokáig adjusztálni, hamar megvan és ennek a tésztának az a jó, ha nem vacakolunk vele, mert így könnyedebb lesz. Kb. 30×40 centisre nyújtom. A felém eső részére egymás mellé tettem egy csíkban 2 virslit, mustárt nyomtam rájuk, majd szépen feltekertem a tésztával. Ahol összeért, ott előtte picit vizes ecsettel végigkentem a tésztát, hogy összeragadjon. A csíkot megkentem tojással, a tetejét pici sóval, szezám- és lenmaggal megszórtam, majd 12 darabkára vágtam. Ezt 4x megismételtem, mivel 8 virsliről volt szó. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. Fincsi lett 🙂

Régebben leveles vajas tésztából sütöttem ugyanilyet, ami szuper bulikaja volt mindig. De ez is finom, szerintem az is megenné, aki nem update-ista

2 Comments

  1. 187596

    Atyaaaaaa’, ide többet nem nézek be:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Ó dehogynem )))) Gyere csak. A blogger lelkének is jól esik, ha már csak a látvánnyal is örömet tud szerezni :)))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.