Tojástekercs reggelire – U1

 

Ritkán kívánom meg a tojást reggelire, de olykor egy-egy vasárnap mégiscsak belefér. Szeretem rántottának, sajtos omlettnek, főtt tojásnak, tükitojásnak – ahogy Apácska hívja – és lágytojásnak is. De tényleg ritkán fog csak el a kedv, hogy tojást egyek. Apa ugyanígy van vele, mert még sosem állt elő avval az ötlettel, hogy együnk valamilyen tojást. Ma reggel megkívántam, de csak keveset, így zöldséges tojástekercset csináltam. Jó volt ropogtatni.

tojástekercs reggelire zöldségekkel :)))

Tojástekercs zöldségekkel – U1

Ez kell hozzá: fejenként 2 tojás, tekercsenként 1 db. 4 szelet csirkemell sonka, 1 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, jégsaláta levelek, lenmagsó, pici olaj a sütéshez. Ja és palacsintasütő is kell.

Így készül: az uborkát meghámozom, derékban keresztbe vágom, majd hosszában felcsíkozom. A paprikát is vékony csíkokra vágom, a jégsalátát szintén. A paradicsomot cikkekre vágom és tálba teszem.
A tojásokat egyesével verem fel. A palacsintasütőben pici olajat hevítek, abba öntöm a felvert, lenmagsóval ízesített tojást. Hamar megsült és csak az egyik oldalát kell megsütni. Nem szabad kiszárítani, hogy ne törjön. Tányérra teszem, majd a másik 3 tojást ugyanígy sütöm meg. (Ha eszembe jutott volna, hoztam volna be az erkélyről petrezselymet és azt apróra vágva rászórhattam volna a sülő tojástekercsre.) Ha kész, akkor minden tekercsre, ami úgy néz ki, mint a palacsinta, teszek 1 szelet sonkát, pár csík uborkát, paprikát és salátaleveleket. Feltekerem és hagyom picit hűlni. Kenyérrel és paradicsommal tálalom. Olyasmi, mint a tortilla tekercs, csak tojából. Vagyis a rántotta új formája.

Apának is ízlett, de neki a paprikát kihagytam belőle, mert nem szereti. Lehetne ketchuppal, majonézzel is turbózni, vagy reszelt sajttal megszórni, ami még beleolvad. Ez viszont most így volt jó reggelire, egy pohár finom earl grey teával

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük