Sült almás rétes – cukormentes

 

Hát igen… mert azt nem hinném, hogy ez igazán update lenne. De sebaj, legalább finomított cukor nem került bele, és ma letornázom, Apa pedig úgyis edzésre megy, ő is ledolgozza.
Van az úgy, hogy nem tud az ember ellenállni. Mert tegnap anyuaputól egy kosár gyümölcsöt kaptunk: évaalmát, vilikörtét, stanleyszilvát. Hirtelen nem is tudtam, hogy mit csinálok ennyi sok gyümölccsel? Aztán tegnap bevillant, mint a fejfájásom is, de ez sokkal finomabb lett annál. Szóval nem tudtam ellenállni a gondolatnak… és kicsi munkával összedobtam egy kis sült, almás rétest. Fura ezt így leírni, mert nem a hagyományos, és nem az alma sült meg – bár nyilván az is picit – hanem magát a kis csomagot sütöttem meg ropogósra, de nem sütőben, hanem egy kis olajban.

nem találtunk szavakat rá! :)))

Sült almás rétes

Ez kell hozzá: 13 db évaalma (édes-savanyú, csudaszép rózsaszín a húsa a héja alatt), 2 ek. xillit, egy kis őrölt fahéj, 1 cs. réteslap, 1/2 cm-nyi olaj egy kisebb serpenyőbe.

Így készült: Az almát megpucoltam, gyorsan lereszeltem, már azonnal a serpenyőbe, mert ennek a fajtának nem sok a leve. Pár perc alatt átpároltam, egy kanálnyi xillitet kívánt csak, és egy kis fahéjat. A réteslapokat kicsomagoltam, 4 kockára vágtam az egészet, és 2 lapocskából készítettem egy-egy réteskét. Forró olajban kb. 30-30 másodperc alatt sült meg mindkét oldaluk. Fahéjjal porrá őrölt (darált) xillittel picit megszórtam. Olyan, de olyan finom lett, mint a csuda

Egy kis segítség.

így készültek az almás tekercsek

Még ugyan nem csináltam, de gyanítom, hogy a kis tavaszi tekercseket zöldséggel, ugyanígy meg lehetne csinálni. Csak jól be kell csomagolni. A bő olajban sütéstől ugyan ódzkodom kissé, de talán egyszer kipróbálom.

3 Comments

 1. 187596

  Rájöttem mit rontok el!Az a gond este nézem meg s így éhes leszek:))))

  Reply
 2. BodzaBlog

  Ajjaj 🙂 akkor valami riasztót kell beépítened a böngésződbe, hogy pl. 18.00-23.30 között tiltsa le a Bodzát. A nap többi részében pedig nézegethetnéd :)))))))) Az estével viszont az a jó, hogy ha inspirál valami, akkor már a fejedben lehet, hogy másnap mi kell ahhoz, hogy megcsináld. Legalábbis én sokszor így vagyok vele. Ez csak ,,agyilag” izgatás :))

  Reply
 3. 187596

  ÁH’ én ezt csak enni szeretném 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük