Update vacsi: bazsalikomos-uborkás joghurt ital – U1

 

Ma kint voltunk anyuapunál a kertben – leginkább hasunkat süttetni. A vége persze az lett, hogy felmásztam a létrára és teleettem magam cserivel. Meg persze szedtünk is anyuval két nagy vödörnyit. Mit mondjak, még a bugyimban is találtam száraz virágszirom maradványokat De cserkót ilyenkor kell szedni, nem pedig decemberben, nem igaz? Mellesleg létráról egy cseppet kényelmesebb, mint a fáról. Főleg, hogy múlt héten papucsban másztam a fára. De a legszebbek mindig legfelül és a legszélén vannak, ezért is jó, hogy valaki feltalálta az égigérőt.
Ezt a vödörnyit, ami kint figyel a konyhában, már csak reggel fogom leszárazni. Szerintem megint lesz egy kefíres, de lehet, hogy egy sima update pite lesz belőle, vagy esetleg sült pudingos, cseresznyés zselével a tetején? Majd rögtönzök.

Meleg volt a fán, meg lent is. Későn ettünk, méghozzá jó kis milánóit makarónit, amihez már csak a tésztát főztem ott ki, mert a milánói alap már fagyasztva volt, ki is engedett, csak melegíteni kellett. Ilyenkor kicsit áldom az eszem, mikor valamiből többet csinálok, direkt avval a célzattal, hogy az egyik felét pl. lefagyasztom. Most bezzeg milyen könnyű volt csak előkapni.
Mire hazaértünk, nem is kívántunk vacsorázni igazán, így csak egy finom – és már-már kedvenc – joghurtos ital volt vacsora gyanánt.

update ultra: bazsalikomos-uborkás joghurt ital :))) legfinomabb nyári hűsítő! :)

Bazsalikomos-uborkás joghurt ital – U1

Ez kell hozzá: 1 kígyóuborka, 450 g krémes natúr joghurt, 1 mk. só, 4-5 szál petrezselymecske, 6-8 friss bazsalikomlevél, 5-6 jégkocka.

Elkészítés: vegyük elő a blendert (turmixgépet, vagy botmixert). Az uborkát hámozzuk meg, kockázzuk a blenderbe. Csipet só kerül rá, majd a megmosott petrezselyemlevelecskék és a bazsalikom illatos levelei. Kanalazzuk rá a krémes joghurtot, dobjunk bele pár jégkockát. Tegyük rá a tetejét és mixeljük össze kedvünk szerint. Üvegpohárban tálaljuk, egy kis bazsalikommal a tetején.
Én hagytam, hogy maradjon benne pár harapható uborkadarabka, de lehet teljesen krémesre és habosra is mixelni. Mennyei, épp elég vacsira, szerintem rá is fogok szokni. Nagyobb mennyiségben lehet levesként is tálalni. Akkor tennék bele egy gerezd fokhagymát és egy-egy csepp olívát a tetejére, mikor tányérba merem. De most így a favorit, jobban ízlik bazsalikommal, mint lenmagsóval, pedig avval is nagyon finom!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük