Tejfölös-gombás húsgombócok – U1

 

Semmi extra nincs vele, de az ízélmény amit nyújt, az viszont tényleg extra! Hirtelen ötlet volt, de bevált, így marad a recepttárban.

tejfölös-gombás húsgombócok - pulykából :)

Tejfölös-gombás húsgombócok – U1

Ez kell hozzá: 2 nagy fej vöröshagyma, 500 g csiperke gomba, 500 g pulyka darált hús, 4 g. fokhagyma, só, bors, 1 ek. zöld vegeta,  450 g tejföl, 1 ek. liszt, 1 ek. mastermix.

Így készül: a darált húshoz 2 g. zúzott fokhagymát, 1 tk. sót, és pár csavarás borsot keverek, hagyom állni.
A hagymákat félfőre, majd csíkokra vágom, kevés olajon sóval megpárolom. Közben felszeletelem a gombát, amit rögtön a hagymára dobok, megszórom a zöld vegetával és le is fedem. Amikor már levet eresztett, apró kis gombóckákat formálok a fűszeres darált húsból és belepotyogtatom az edénybe. Újra lefedem, és csak akkor forgatom meg a gombóckákat, amikor már kifehéredtek a gőzben. Addigra a gomba is sok levet ereszt, tehát van miben megfőniük. Kb. 15 percig kis lángon rotyognak.
A tejfölt a másik 2 g. zúzott fokhagymával elkeverem. A fedőt levéve kis szűrőből szórva meghintem az egész ételt a liszt és mastermix keverékével, óvatosan megkeverem. Hozzáadom a kikevert tejfölt, ha kell utánasózok, és megborsozom. Forrón tálalom.
Másnak lehet mellé tésztát vagy rizst kínálni, én csak friss aprított petrezselymet szórtam még bele és magában ettük. Ízre olyasmi lett, mint a gombás marhaszelet, de persze nem az, mert pulykagombóckák voltak benne.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.