Megígértem: mákvirág linzer – U1

 

Volt e pár nap alatt nagyon tevékeny és nagyon lustálkodós napom is. A tevékeny napomon isteni levest főztem, sok húsos csonttal, rengeteg és sokféle zöldséggel. Persze ilyenkor már nem is hiányzik bele a tészta, csak úgy ,,magában” is jól tud esni. Aztán készült még tejfölös-hagymás-gombás húsgombóc is, amit majd igyekszem itt megemlíteni, bár rém egyszerű étel, mégis nagyon finom. Na meg, hogy legyen valami a sütisdobozban, megcsináltam a kis mákvirág linzereket is.

update mákvirág linzer :))) ugye, hogy csinosak?

Mákvirág linzer – U1

Ez kell hozzá: 250 g margarin, 50 g darált mák, 50 g graham liszt, 50 g sima liszt, 100 g mastermix, csipet só, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja és pár csepp a levéből, 2 ek. zéró cukor, 1 tk. sütőpor, cukormentes lekvárok.

Így készül: a száraz anyagokat összekevertem, belereszeltem a citrom héját, belecseppentettem pár csepp citromlét, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoltam benne a margarint. Hozzáadtam a tojások sárgáját, ez fogta össze a morzsás tésztát. Nejlonzacsiba, majd egy órára a hűtőbe tettem.
Egy óra múlva, szintén gyors mozdulatokkal kinyújtottam a tésztát és virág formával párosan kiszaggattam. Minden másodiknak a közepét kiszúrtam  – Apa milyen okos, én ott lamentáltam, ő meg rávágta, mivel csináljam! – az almamagozóval. Vagy csumázó, vagy mi a neve, de a lényeg, hogy remekül működött. 180°C-os sütőben szépen megsütöttem mindet, majd rácson hagytam kihűlni őket. Apácska pedig besegített és barack, áfonya és málna lekvárral ragasztotta össze a kis mákvirágokat. Persze le is tesztelte közben, hogy ehetőek-e

update linzer - a málnalekváros a kedvencem :)

2 Comments

  1. Dr. Nagyné Bánfi Szilvia

    Jajj de gyönyörű!!!!:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Köszi Szilvi 🙂 már meg volt a kép a fejemben, olyanra kellett formálnom :))) de szerintem a ragasztás lett a legjobb, mert azt Apácska csinálta 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.