Ha már mák, akkor legyen sós is: sajtos-mákos rombuszok – U1

 

A mákot sokféleképpen szeretjük, pl. nagyon szeretjük sajtos-sós sütikben is, vagy a tetejét megszórva vele. Most a mákkal egyszerű sajtost sütöttem. Mondanám, hogy bor- vagy sörkorcsolya, de mi egyikkel sem élünk. Így – csak magában – is szeretjük ezt a mákost.

update sajtos-mákos rombuszok :) mmm....

Sajtos-mákos rombuszok – U1

Ez kell hozzá: 250 g margarin, 250 g reszelt sajt, 1 1/2 tk. só, 50 g mák, 50 g graham liszt, 50 g sima liszt, 100 g mastermix, 1/2 cs. sütőpor, 50 g Parmigiano Reggiano, vagy parmezán, 1 tojás.

Így készül: az összes száraz anyagot összeszitálom, belemorzsolom a reszelt sajtot, majd a margarint is. A tojással összeállítom a tésztát és zacskóba, majd 1 órára hűtőbe teszem. Ha kipihente magát, gyorsan kinyújtom, rombusz alakúra vágom, pici vízzel megkenem és a parmigianoval megszórom. Kb. 180°C-os sütőben 12-15 perc alatt megsütöm. Elképesztő illata van, mikor sül

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.