Amit már mindenki sütött: kefíres süti cseresznyével – U1

 

Tuti, hogy mindenki ismeri már a bögrés-kefíres sütit. (Hm, ez a hülye word aláhúzza a kefires-t 🙂 mert szerinte az kefires vagy zefires… el van tájolva, na mindegy.) Szóval szombaton hoztak anyuapuék egy nagy zacsi saját cserkót, aminek a felét kimagoztuk. Van meggymagozóm, de így is óvatosan ettük, mert maradt benne pár magocska.

Benéztem a hűtőbe és mivel ehhez nem kell sok minden, meg nagy tudomány sem, gondoltam hipp-hopp összedobom. És hipp-hopp össze is dobtam. Nagy meglepetésemre Apcsákának nagyon bejött a cseris süti.

cseresznyés kefíres süti - update1 :)

Kefíres süti cseresznyével – U1

Ez kell hozzá: 2 bögre (2×200 ml) kefír, 2 bögre magozott cseresznye, 1 (nálam csak 3/4) bögre olaj, 1/2 bögre sima és 1/2 bögre rétes liszt, 1 bögre mastermix, 3 tojás, édesítőszer, 1 sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna (elhagyható gondolom), 1 citrom reszelt héja, csipet só, őrölt fahéj, pici margarin vagy vaj a tepsi kikenéséhez.

Így készül: a tepsit (közepest, majd ,,eccer” lemérem) kikentem margarinnal és megszórtam egy kis liszttel. A cserit kimagoztuk, de nem volt sok leve, így nem nyomkorásztam ki. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét egy kis zéró cukorral – ami nem cukor – felvertem jó keményre. A sárgáját szintén egy kis zéróval habosra kevertem, megszórtam egy kis őrölt fahéjjal, hozzáöntöttem a kefírt, az olajat, belereszeltem a citrom héját és jól elkevertem. A liszteket, mastermixet, sütőport, csipet sót, késhegynyi szódabikarbónát összeszitáltam. A száraz és nedves anyagokat összekevertem, közben szépen hozzákevertem egy adagot a felvert fehérjéből is.
Végül az egységes tésztához kevertem óvatosan a maradék fehérjehabot. A kikent-kilisztezett tepsibe öntöttem, a cseresznyével gazdagon megpötyögtettem. A tetejét még megszórtam egy kis fahéjjal, végül kb. 190°C-os sütőben 25-30 percig sütöttem. Nagyon finom lett és másnap reggelire még finomabb!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.