Spenótos-medvehagymás pite – U1

 

Van amikor már nem vágyik húsra az ember(lánya). Lehet, hogy az ember igen, de néha neki sem árt, ha ,,füveket” eszik. Ilyenkor igyekszem Apácskát valami olyasmivel becserkészni, ami bár zöld, de mégsem a ,,pfúj” kategóriába tartozik. Ma reggel, mikor kipakoltam az alapanyagokat, még választási lehetőséget is kínáltam neki. Tettem ki egy doboz fagyasztott spenótpürét, egy csomag túrót, egy csomag medvehagymát, amit tegnap kaptam apukáméktól. Meg volt kint pipicomb és mindenféle – a nagy házikapirgálóscsirkevásárkor  beszerzett – töpörtyűnek való és sütni való: csirkeháj, bőr, szív. Ő ezt imádja, méghozzá a házi vegetával. Szóval valamit valamiért. Ötletek: csirkecomb tejszínes spenóttal, medvehagymás pogácsa reggelire. De akkor ugye megint csak húsevés lett volna. És egy izgalmasabb ötlet: medvehagymás-spenótos-túrós pite, fokhagymás joghurttal és baconcsipsszel, holnapra pedig majorannás-medvehagymás  sült csirkecombok, tejfölös-joghurtos ubisalival. Utóbbira esett a választás és ennek nagyon örültem.

spenótos-medvehgymás pite - update tésztával :)))

Spenótos-medvehagymás pite – U1

Ez kell hozzá:
Tésztához: 60 g mastermix, 60 g liszt, 70 g vaj, 1 tojás, 1/2 sütőpor, 1-2 ek. joghurt, só.
Töltelékhez: 450 g spenótpüré felengedve, kis csokor friss koriander, 500 g túró, 2 tojás, só, fokhagyma, szerecsendió.
Tálaláshoz: 100 g szeletelt bacon kockára vágva és megsütve.

Így készül: a tésztához összeszitáltam a lisztet, sütőport, mastermixet, csipet sót. Hozzákocáztam a vajat, elmorzsoltam benne. Hozzáadtam a tojást és annyi joghurtot, hogy összeálljon a tészta. Ideális esetben 1 órát pihenne hűtőben, de még soha semmi baja nem volt akkor sem, ha rögtön kinyújtottam. Szóval így tettem és egy tortaformát kibéleltem vele úgy, hogy legyen kb. 3 cm pereme is. Villával megszurkáltam és 10 percig elősütöttem. Ez alatt a spenótot, a túrót és az apróra vágott koriandert és medvehagymát összekvertem. Sóztam, szerecsendiót szórtam bele. A tojásokat szétválasztottam és csak a sárgája került a töltelékbe. A fehérjét felvertem, majd evvel lazítottam a spenótos-medvehagymás túrót. Az egészet a tésztára simítottam és visszatettem a sütőbe. 180°C-on kb. 50 percig sütöttem.

spenótos-medvehagymás-korianderes-túrós-pités :))

Tálaláskor az időközben kisütött bacon csipszet kínáltam hozzá és egy kis natúr joghurtot. Bacon nélkül egyébként teljesen vega lett volna, de nagyon jót tett neki.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.