Spárga gorgonzolával – U1

 

Spárga….. mmmm! Nagyon szeretem, bár a fehéret jobban, mint a zöldet. Már túl is vagyunk az első spárgalevesen, sőt ma is eszünk belőle. Hét közben viszont ilyesmire nincs idő, ezért csak egy gyors tisztítás, és valami szupergyors vacsi jöhetett szóba.

update spárga és gorgonzola karajszelethez - egyszerű és mennyei

Spárga gorgonzolával – U1

Ez kell hozzá: 250 g zöld spárga, 200 g gorgonzola dolce, 200 ml tejszín, 50 g vaj, 8 szelet karaj, só, bors, fokhagyma, pici olaj a sütéshez.

Így készül: a húst megtisztítom, felszeletelem, kés fokával picit megütögetem. Sózom, borsozom, fokhagymázom és míg megpucolom a spárgát, félreteszem.
A spárgát sós vízben kb. 10 percig főzöm, majd hideg vízbe dobom, hogy lehűljön és a színe megmaradjon. Ha lehűlt, lecsepegtetem és tetszőleges hosszúságúra vágom. Serpenyőben kevés olajon megsütöm a karajszeleteket. A vajat közben egy másik serpenyőben megolvasztom, hozzátördelem a gorgonzolát. Amikor már félig elolvadt (és erős lábszag terjeng, vagy valami olyasmi) akkor hozzáadom a tejszínt és folyamatosan kevergetem. Picit beforralom és belekeverem a spárgát is. A közben megsült hússal, jó forrón tálalom. Egyszerű, ugye? És milyen finom!

Van abban valami perverzitás, ha az ember szereti a gorgonzolát és egyáltalán az ilyen jellegű érett, penészes sajtokat. Részemről addig jó a sajt, míg nem csíp. Akkor már nem szeretem. De ezt a gorgonzolát még nagyon-nagyon! Magában nem szoktam csipegetni, viszont nagyon szerettem leveles tésztára morzsolni, diót tördelve rá, felcsavarva és csigákat vágva a rúdból megsütve. Csak nem tudom, hogy a leveles tésztát hogyan lehetne update-elni. Még nem.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük