Palacsinta töltve, rántva – update-elve! :)

 

Emlékeim szerint a kertben csináltunk először ilyet anyuval, amikor anno a legelső ceruzabab termésünket szüreteltük. Akkor is nagyon finom volt, most is az. Még finomabb viszont, ha tudja az ember, hogy erősen csökkentett a szénhidrát tartalma, mert már update-módra készült. Élvezet vele bűnbe esni.

klasszikus töltött-rántott palacsinta, update-elve :)))

Rántott palacsinta – U1

Ez kell hozzá: palacsinta: 3 nagy tojás, 105 g mastermix, 150 g liszt, csipet só, 4-500 ml tej, 1-200 ml víz, késhegynyi szódabikarbóna. Töltelék: pulykamell sonka, sovány lapka sajt, vagy reszelt sajt, párolt ceruzabab. Panírozáshoz: mastermix, 1 tojás, mestermorzsa. Sütéshez pici olaj.

Így készült: valamikor szombat reggel bekevertem a palacsintát 150 g sima lisztből és 150 g mastermixből 3 nagy tojással, tejjel, csipet szódabikarbónával és vízzel. Hagytam állni, ez mindenképpen jót tesz neki a mastermix miatt. (A hagyományos palit sosem hagytam pihenni, de ennek kell.) Kb. 40 perc múlva kerültek sorra, szépen sorban kisütögettem őket. Sosem sütök édes palacsintát, csak egy csipet sót keverek a tésztába. Így még sós és édes is lehet a végeredmény. A ceruzababot gőzben megpároltam, hagytam kihűlni. Egy palacsintára 2 vékony szelet pulykamell sonka (by lidl) került. Erre egy szelet lapka sajt, erre 6-8 szál zöldbab. Szépen behajtottam a szélét és szorosan feltekertem. 8 ilyet csináltam és hagytam kihűlni. Amikor már jó tartása volt, vagyis teljesen kihűlt, akkor mastermixbe, tojásba és mestermorzsába forgattam, majd kevés olajban megsütöttem. 1-1 perc elég oldalanként, hiszen csak a morzsának kell színt kapnia. Ennyi idő alatt a sajt is megolvad benne. Friss salátával ettük.
Olyan igazi, illatos, nyáridéző illata és íze van, ráadásul jól fagyasztható még panírozva is. Erre most nem került sor, a maradékot dobozoltam, hogy legyen hétfőn ebédünk.

az az olvadó saaaaaaaaaaaajt :) nyammm

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.