Korianderes-tejszínes csirke és krumpligombóc

 

Olyan egyszerű és gyors valamin törtem a fejem szombaton, ami egy kis tavaszi zöldségleves után sem üli meg az ember gyomrát. Anyut és Aput vártuk, így mindenképpen olyat kellett kitalálnom, ami az ő ízviláguknak is megfelel.  Ez így szép és kerek, egyébként meg bambán néztem az elővett csirkemelleket. Dögunalom… gondoltam. És mit adjak mellé köretnek?

korianderes-tejszínes csirkemell krumpligombócokkal :)) nyamm

Korianderes-tejszínes csirke és krumpligombóc

Ez kell hozzá: 2 csirkemell, 3 nagy fej vöröshagyma, 200 ml tejszín, kis csokor friss koriander, só, fokhagyma és bors.
A gombócokhoz: 300 g krumpli, 1 tojás, 2-2 ek mastermix és  sima liszt, só, bors, fokhagyma, mestermorzsa, olaj a sütéshez.

Így készül: A krumplit kuktában feltettem megfőni. A csirkemelleket kicsontoztam, bőrét leszedtem, és minden olyat, ami nem kellett, megfőztem a blökinek egy adag fokhagymával. Remélem hálásan gondol majd ránk. A filéket kisujjnyi darabokra vágtam, sóztam, borsoztam, granulált fokhagymával alaposan megszórtam és az egészet jól összekevertem. A hagymákat megpucoltam, félfőre vágtam, kevés olajon dinszteltem pár percig.  Erre tettem a csirkemellet, fehéredésig kevergettem, majd egy fél bögre vizet aláöntve, fedő alatt kb. 20 percig pároltam. Akkor hozzáadtam a tejszínt, átforraltam, utánasóztam picit, végül az erkélyen szedett friss, aprított korianderrel megszórtam.Még nem merek belőle sokat használni, szoktatom a népet De jól veszik az akadályt. Én meg persze legelem az erkélyen, ahányszor arra járok.

A krumplit hagytam picit meghűlni, majd összetörtem. Sóztam, picit borsoztam, és granulált fokhagymát – mert lusta voltam frisset reszelni – is kapott. Hozzáadtam a tojást, kb. 2 ek. mastermixet és 2 ek sima lisztet és kézzel összedolgoztam. Vizes kézzel formáztam belőle gombóckákat, mestermorzsába forgattam, olajban megsütöttük.  Melegen tálaltam a tejszínes csirkével együtt.

korianderzöld, az új szerelmem :))))

Kudarc: a gombócokat nem először csinálom, nyilván ez a sima krokett gömb alakú verziója. Valamiért most az első adag nem sikerült, szétesett az olajban, amit le is kellett szűrnöm. De nem adtam fel, sőt. A lecsepegtetett és megmentett gombóckákat ismét a masszába kevertem, egy kis plusz liszt és mastermix hozzáadásával, majd mikor már masszívabb volt a dolog, akkor kevesebb olajban sütöttük meg és lám ismét jó lett a végeredmény. Szóval mindenki ront el dolgokat, de ezen annyira megrökönyödtem, hogy ha ugyanúgy csinálom, mint előzőleg, ugyanabból a fajta krumpliból, ugyanolyan arányban, akkor most miért nem sikerült, hogy teljesen ledöbbentem magamon. Végül Apácska fejtette meg, hogy túl sok olajban kezdtük sütni, és azért mentek szét. Neki volt igaza

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük