Képlopás – megint….

 

  Képek hozzá este, mert a pdf-et nem tudom feltölteni. Megjegyzem, hogy az oldal e-mail elérhetősége nem működik. Még sosem tettem szóvá, de ez most olyan, amikor nem hallgathatok. Leginkább azért, mert nemhogy a képeimet lopják, de még a recept sem az, ami hozzá tartozik. Lehet, hogy mástól is lopnak?

Tisztelt tutireceptek.hu Szerkesztősége!

Ma reggel e-mailben csatolmányként kaptam a továbbított mellékletet, melyet a felirat szerint Önök állítottak össze.

Megdöbbenésemre három fotómat is szerepeltették a kiadványban, melyhez tőlem, mint a Bodzablog tulajdonosától, nem kértek engedélyt. Az egyik képről – Brokkolis sonkatekercs – még a blogom logóját is levágták, nehogy árulkodó nyom maradjon. A többi képen – hagymás, ecetes krumplisaláta és a csicseriborsó saláta – ugyan rajta maradt, de gyanítom csak azért, mert olyan helyre helyeztem, ahonnan túl sok munka lett volna eltüntetni.
Felháborít, hogy nem tüntették fel a képek forrását és nem csak az én képeimnél, hanem egyiknél sem. Ami még jobban bosszant, hogy a képek alatt nem azok a receptek szerepelnek, amelyekről a fotó készült. Ebben az esetben milyen alapon higyjen bárki is magában vagy a tutireceptek.hu-nak, aki ki akarja valamelyiket próbálni? Látja, milyennek kellene lennie, de véletlenül sem lesz olyan az étel, mert ugye a képen nem az az étel szerepel!
Sérelmezem, hogy a blogomon feltüntetett kérés  – Az oldalon megjelenő fotók és írások a szerző tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel és a forrás megjelölésével lehet felhasználni.- ellenére nem kerestek meg. Rengeteg egyéb helyen ez nem okoz problémát vagy gondot, alapból így inditanak a szerkesztők és ez ellen egyetlen bloggernek sincs kifogása.

Mivel a kiadvány már elkészült, a képlopás pedig megtörtént, tenni nem tudok ellene semmit. Annyit igen, hogy a blogomon egy bejegyzésben tájékoztatom azokat, akik látták, hogy nem kértek engedélyt a képek közlésére, illetve a képekhez nem a fotókon szereplő ételek receptje tartozik, a tutireceptek.hu oldal pedig inkorrekt a tájékoztatást illetően.

Üdvözlettel:

X
http://bodzablog.freeblog.hu

Mindenesetre, aki az említett kiadványban az alábbi képeket látja, kattintson itt a képre, ha a képen szereplő étel receptjét akarja megismerni. Mert amik abban szerepelnek, nem a képekhez tartoznak.

fehérbabos ecetes krumplisaláta csicsriborsó saláta

 

tormás-uborkás sonkatekercs

4 Comments

 1. Mézesélet

  Teljesen egyetértek Veled, a pofátlanságnak úgy néz ki nincs határa! Nem értem, hogy miért olyan nehéz elkérni más tulajdonát, ha valaki azt használni szeretné. Nagyon sok munka van a közzétett recepteidben, fotóidban és a blogodban. Más meg csak 1-2 kattintással ellopja és közzéteszi a sajátjaként! Jó letted, hogy írtál az ügyről!

  Reply
 2. BodzaBlog

  Képzeld el, hogy visszajött az e-mail címükről a levelem, nem működik ugyanis az oldalukon megadott cím. Ha nem így lett volna, akkor ide talán fel sem teszem. De akkor aztán tényleg megmérgesedtem. Már a ,,fész”-en is futottam bele olyanba, hogy az én fotómmal és receptemmel villogott valaki. Eléggé meglepődtem, lett is kis viszhangja, de az az úgy rendeződött, az illető leállt a koppintással. De amikor tudom, hogy a Bodzát én csinálom, szerkesztem és töltöm fel tartalommal, és azt kérés vagy forrás megjelölése nélkül teszi közzé valaki, akkor azért pipa tudok lenni. És ez messze áll az irigységtől vagy a féltékenységtől 🙂 Na kimorcogtam magam, megyek is dolgozni és összeírni fejben a vásárlőlistát délutánra. Köszönöm Mézeske 🙂

  Reply
 3. luki

  Szijja kicsi Lányka!

  Élvezettel és csorgó nyállal olvasgatom atyád mellett a csodás recepteket,mostantól eggyel több hódolód van.Csak aztatat nem értem,mikor van ennyi időd.További kitartást,és millijóóó puszi,a mákostás tésztás,LUKI.

  Reply
 4. BodzaBlog

  Lukiiiiiiiiiiii 🙂 Szaiszia 🙂 Annyira örültem, hogy hallottam rólad apustól! Az meg jó, ha ide jársz, meg írsz, mert ezt nagyon szeretem. És hogy mikor? A napi 2. műszakban, tudod…. a háziasszonyosban :)))) De imádom, mert kreatív, mert inspirál, mert tökéletes brainstorming meló után, és mert prompt sikert nyújt. De jó, hogy itt vagy, beszaladtam Atihoz a fürdőbe, hogy elújságoljam, hogy mit írtál a kis Bodzára. Gyere sokszor! :)) Faternak meg kösz a dicseket, jól esett 😉

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük