Csokihabos epres piskóta – U1

 

Tegnap kaptunk anyuaputól egy csomag isteni finom, igazi vidéki epret. Ettük simán, meg cukormentes tejszínhabbal, meg reggelire csináltam epres joghurtot is. Ma pedig egy 10 perc alatt összehozható sütit csináltam, mert nem volt kedvem vacakolni a megmaradt pár szem eper rakosgatásával.

csokihabos eperes piskóta - mmmmámor :)

Csokihabos epres piskóta – U1

Ez kell hozzá: 3 tojásból kakaós piskóta, ahol a szárazanyag-tartalom: 1-1-1 ek. liszt, mastermix, keserű kakaópor, csipet só, 1 mk. sütőpor, zéro cukor, 200 ml tejszín, 1 db habfixáló – kizárólag lidliben beszerezve, mert az cukormentes! – 1 tk. canderel instant kakaópor, 2 marék friss eper.

Így készül: a tojásokat szétválasztva pici zéróval felvertem a fehérjét, majd a sárgáját is. Egy kis fehérjével fellazítottam a sárga krémet, majd lazán hozzákevertem a maradék fehérjehabot és az összeszitált szárazanyagokat is. Kikent, kilisztezett formában elsimítottam és megsütöttem. Amikor kihűlt, akkor előkaptam a hideg tejszínt, elkevertem benne a kakaót, és felvertem a habfixálóval. Ezt a nem kőkemény habot kentem a piskótalapra, majd a közben feldarabolt és zéróval picit megszórt eprekkel jól megraktam. Frissen fogyasztásra a legalkalmasabb. Egyébként meg nem hinném, hogy érdemes lenne rakosgatni, mert úgysem marad belőle 🙂 Ez egy pici, 4 személyes adag, de inkább 2, mert úgyis repetázni akar belőle az ember.:))) Az igazság az, hogy az eper és a csoki ősidők óta jóban vannak egymással, és ha ilyen csokis habbal bekapunk egy szem érett epret, az pedig maga a mámor.

legfinomabb epres mámor :)

Ezer hála és köszönet orimorinak, aki felhomályosított róla, hogy az eperrel kapcsolatban tévedésben élek. Az eper ugyanis – utána is néztem – update1-es kóddal fut. Hurrá! Akkor ezt a nyalánkságot (is) bármikor ehetjük ezentúl 🙂 Köszönöm! 🙂

2 Comments

  1. orimori

    Kedves Emese!

    Szuper a recept, csak azt nem értem, miért u2? Átolvastam és nem találtam benne “kódrontót” 🙂 Vagy megint változott valami, csak lemaradtam?

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia orimori :)Igazad van, teljesen tévedésben éltem, mert azt hittem, hogy az eper U2-es. De most kijavítom és teljesen fel is villanyozódtam, hogy bármikor ehetjük 🙂 Hurrá! Köszönöm, hogy jöttél 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.