Tejszínes ananászleves

 

Egy kollégám kínált meg valamelyik héten egy kanálnyival az ananászleveséből. Fejben azonnal update-eltem, a héten beszereztem hozzá a friss ananászt és ma meg is csináltam. És bár ettünk is belőle, ez igazán holnapra lesz finom. Melegen is ehető – pl. előételnek – ha valaki szereti a meleg gyümölcslevest. Mi inkább a hideget szeretjük, így az ebéd-dobozolás után a leves nagyja is a hűtőben vár holnapig. Persze kicsit másképp készült, mint az ő verziója, mivel eleve nem cukrozott konzerv az ananász, hanem friss.

update tejszínes ananászleves - nagyon fini! :)

 

Tejszínes ananászleves

Ez kell hozzá: 1 egész ananász, 300 ml tejszín, 1 l tej, 1 marék mazsola, 1 fahéjrúd, aki szereti, annak pár db szegfűszeg, víz, 1 citrom reszelt héja és 1/2 citrom leve, 2 vaníliás pudingpor, 1 rúd vanília, édesítőszer.

Így készül: az ananászt megpucoljuk, cikkekre vágjuk, a középső kemény részét is kivágjuk, majd kb. másfél centis kockákra daraboljuk. Lábosba téve annyi vizet adunk hozzá, amennyi 1 ujjnyira ellepi. Félbevágunk egy vaníliarudat és a magjait kikaparjuk, majd a rúddal együtt a vízhez és az ananászhoz adjuk. A fahéjrudat (és a szegfűszeget) sem felejtjük ki. Nem kell sokáig főzni az ananászt, főleg akkor nem, ha érett. Ez az volt, nyammm 🙂
A pudingporokat kikeverjük a tejjel és tejszínnel. Ha megfőtt az ananász, akkor szitakanállal kiszedegetjük és a levét picit beforraljuk. A vaníliarudat és a fahéjat is kiszedjük belőle. A pudinggal kevert tejszínes tejet hozzáöntjük a fűszeres léhez, édesítjük ízlés szerint és krémesre főzzük. Végül visszatesszük az ananászt és a mazsolát.
Nekem a frissességet a végén a reszelt citromhéj és pár csepp citromlé adta meg. Igazán finom, telt ízű, selymes gyümölcsleves és elég nagy mennyiség lesz belőle, ami családnak vagy vendégvárónak is elég.

2 Comments

  1. M@rti

    Szia! Kérlek, nézz be hozzám egy játék erejéig!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Köszönöm Márti 🙂 jegyzetelek, készülök és összehozok valamit 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.