Sonkakrém reggelire – U1

 

Van abban valami varázslatos, amikor húsvéti sonkát főzünk, ugye? Idén házi sonkánk van és valami csodálatos illattal érkezett, az egész autó hazafelé, és a konyha is tele volt vele. Méretre nem volt nagy, szinte ,,remegőse” sem nagyon akadt, csak nagyon picike. Szóval ez egy ha nem is agár, de versenymalac-comb volt, az tuti. Ettől függetlenül péntek este megfőztük, hagytuk a levében kihűlni, majd szombaton felszeleteltem. A leeső darabok sem mentek kárba, mert amit nem csipegettünk el, az némi krémsajt kíséretében finom reggelivé avanzsált.

sonkakrém reggelire - igazán update :))))))

Sonkakrém sajttal – U1

Ez kell hozzá: maradék vagy leeső darabok a húsvéti füstölt, főtt sonkából, 100 g natúr krémsajt, 100 g vaj.

Így készült: a sonkadarabkákat a késes aprítóban feldaraboljuk. Ehhez keverjük hozzá a krémsajtot és a vajat egy villával. Mindenféle kalácson, kenyéren, vagy akár pirítóson, roppanós kenyéren és puffasztott búzán finom, jól esik elropogtatni. A hagyományos húsvéti zöldségekkel – retek, újhagyma – a legfinomabb reggeli az ünnepek alatt. Apácska teljesen odavan érte.

2 Comments

  1. 97511

    Egyszerű, és ötletes!
    És tényleg finom, habár olvastam én a receptet korábban is, de a napokban sikerült kipróbálnom, és kóstolnom.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia simsi 🙂 Örülök, hogy újra itt látlak! Igen, rém egyszerű, de nagyon finom krém. Most valami máson, valami nyári kencén töröm a fejem, mert vonzanak az olívás bruscetták, a bazsalikom és ahhoz valami sós kence-fice illene. Ha kitalálom, felteszem ide 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.