Mustáros sonkás-sajtos csiga – U1

 

Amikor sok dolgod van, a legjobb recept, ha még többet csinálsz magadnak Már nem egyszer elsütöttem ezt magammal szemben. Annak ellenére, hogy így estére tuti és garantált a kipurcanás, legalább jól és mélyen alszom egy ilyen nap után. Ma nagyon zaklatott napom volt odabent, sok nyűggel és megoldandó dologgal. Meg is oldottam, csak sok időmet elvette. Ezért minden pillanatban azt vártam, hogy indulhassak haza. Gyorsan elszaladtam egy update pékségbe, majd hazahurcoltam a zsákmányt. Osztás-szorzás, 5 perc pihit engedélyeztem magamnak az erkélyen a függőszékben, lábat lógatva. Addig kitaláltam a vacsit, már betettem az első adag mosnivalót, kipakoltam a főzéshez. Végül a maradék szabad kapacitásommal, mikor a valahanyadik adag mosott ruhára vártam, összedobtam egy kis reggelinek valót. Valahol halványan derengett, hogy Norbi is csinált valami hasonlatost egyik délután, de úgy rémlik, mintha az sima kenyértészta lett volna, és mustárra sem emlékszem, pedig ennek az ad pikantériát.

mustáros sonkás-sajtos tekercs - U1

Mustáros sonkás-sajtos csiga – U1

Ez kell hozzá: 125 g liszt, 125 g mastermix, 1 kk. só, 200-250 g natúr joghurt, 1 ek. olívaolaj, 1 sütőpor, update mustár, 3 szelet frikandó sonka, 150 g füstölt sajt.

Így készült: a sütőt előmelegítettem 190°C-ra, a tepsibe sütőpapírt tettem. A tésztához a lisztet, mastermixet, sütőport és sót összeszitáltam. Hozzáadtam az olívaolajat és a joghurtot kanalanként adagolva összeállítottam a tésztát. Kis gombócot gyúrtam belőle, majd kb. 2-3 mm vékonyra nyújtottam. Az egyik szélén kb. 2 cm.-es sávot kihagyva jócskán megkentem update mustárral. A hozzám közelebb eső széléhez fektettem a 3 szelet, zsírjától megfosztott frikandó sonkát, ráreszeltem a füstölt sajtot, amit elegyengettem a mustáros területen. Jó szorosan felcsavartam, 2 cm-es karikákra vágtam és tepsire tettem. Rögtön mehetett a sütőbe és kb. 15 perc múlva finom kis bigákat vehettem ki. Tökkkkéletes reggeli lesz belőle. 16 bigácska lett ebből az adagból.

Ezt a fajta tésztát használom a sós pitékhez, májas vagy húsos táskákhoz is, de így is jól szerepelt.

mustáros sonkás-sajtos bigácskák

6 Comments

  1. Dr. Nagyné Bánfi Szilvia

    De ügyi vagy!:)
    Ezt is kipróbálom, nagyon jól néz ki!!!!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Szilvi 🙂 Frissen jobb ám, de ki a fenének van ideje reggel sütni? :)))))) mikróban 10 mp és utána klassz sajtillatú a reggel 🙂

    Reply
  3. Eszmelinda

    Helló! Könyörgöm, valaki mondja meg mi ez a zene, mert két napja keresem, de nincs meg… Előre is köszi,
    Melinda

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia Eszmelinda! Nina Wall: Catch A Falling Star a dal címe.

    Reply
  5. Eszmelinda

    Kedves Bodza!
    Köszönöm! Igazán sokat jelentett ez nekem. És hozzáteszem, még a receptekhez is hangulatot ad.

    Reply
  6. BodzaBlog

    Szívesen 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.