Medvehagymás joghurtban sült csirkemell – U1

 

Amikor hazaértem és kivettem a hűtőből a még mindig fagyott csirkemelleket, nem tudtam mit csináljak belőle. Aztán persze beugrott a hétvégén zsákmányolt isteni medvehagyma… meg joghurt… meg mi lenne, ha a túróból is elcsípnék egy kicsit… meg egy túróval rakott csirkemell recept, amit Évaanyu csinált nekünk múltkoriban. Na innentől kezdve nem is volt nehéz összerakni a vacsit.

update: abszolút U1: medvehagymás joghurtban sült csirkemell :)))

Medvehagymás joghurtban sült csirkemell – U1

Ez kell hozzá: 2 csirkemell, 1 csokor medvehagyma, só, bors, fokhagyma, 150 g tehéntúró, 450 g natúr joghurt, 100 g pulykamell sonka, 100 g sovány sajt, 10 g vaj, 1 ek. olívaolaj.

Így készült: a csirkemelleket félbe, majd lapjában is ketté vágtam. Picit sóztam, borsoztam, megszórtam granulált fokhagymával. A vajjal vékonyan kikentem egy tepsit, abba szépen egymás mellé, illetve átfedéssel egymásra fektettem a husit. A medvehagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágtam, hozzákevertem a túróhoz. Csipet sót adtam hozzá, 1 ek. olívaolajat és a 450 g natúr joghurtot is hozzákevertem. Az egészet a csirkékre halmoztam, szépen eligazgattam. Reszelt sajttal megszórtam, majd kb 40 perc alatt fólia alatt megsütöttem. 10 percig fólia nélkül pirítottam. A savót leöntöttem róla, kockára vágva tálalva. Apának nagyon ízlett.

Ez is olyan kaja, ami edzés alatt szépen el van magában a sütőben. Szuper!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.