Lúdláb torta

 

Mennyire lehet update egy torta? Hát ha nincs benne cukor, és az egészben is csak másfél kanál sima liszt van, akkor azért elgondolkodtató. Szerencsére a lúdláb olyan, hogy nem tudja az ember degeszre tömni magát belőle. Vagy csak nekem lett már sok(k) mire befejeztem? Nem szeretek sokat pepecselni, evvel meg azért kellett egy kicsit. Az eredmény azért kárpótolt, bár a ,,szeszet” nem spóroltam ki belőle, elvégre Húsvét van. Azt hiszem kecses lúdláb szelet lett ez, nem az a gacsos fajta

lúdláb torta - habkönnyű és update :)

Lúdláb torta

Ez kell hozzá:
A piskótához: 5 tojás, 1,5 ek. liszt, 1,5 ek. mastermix, 3 ek. keserű kakaópor, 3 ek. folyékony édesítőszer, 2 ek. rum.
A krémhez: 400 ml hulala + édesítőszer, 2 ek. keserű kakaópor, 2 ek. rum, 100 g magozott rumos meggy + 16 szem a tetejére
A mázhoz: 3 ek. keserű kakaópor, 2 ek. folyékony édesítőszer, 60 g vaj, 1 ek. olaj

Így készül: a piskótát megsütjük. Hihi 🙂 na jó, akkor így: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük. A sárgáját krémesre keverjük az édesítőszerrel és hozzáadunk a kemény habból egy picit, amivel fellazítjuk. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, a mastermixet és a kakaóport. Ezt pedig a felvert habbal és a váltakozva a tojássárgához keverjük. A tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk és liszttel vékonyan megszórjuk. Ebbe simítjuk a habos tésztát és 180°C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, egy kis rummal meglocsolgatjuk.

A hulalát édesítjük, elkeverjük benne a kakaóport, a rumot és az édesítőszert, majd habbá verjük. Felét a formába visszatett piskótára kenjük. A magozott meggyeket apróra vágjuk és a krémen elosztva picit belenyomkodjuk. Rásimítjuk a krém másik felét és szépen simára egyengetjük egy habkártyával. (és közben bőszen nyalogatjuk az ujjainkat
Gőz fölött megolvasztjuk egy tálkában a vajat, elkeverjük benne a kakaót, olajat, rumot és édesítőszert. Amikor szép fényes, óvatosan a torta közepére csorgatjuk és a formát megemelve úgy körbecsorgatjuk, mint a palacsintatésztát a serpenyőben. A 16 meggyszemet még a meleg csokimázba nyomkodjuk. Hűtőben megdermesztjük, majd meleg pengével megcsíkozzuk, ahol szeletelni fogjuk. Jól behűtjük és úgy kínálgatjuk.

 

4 Comments

  1. Timi

    Húúú nyami, de jól néz ki! Csak azt áruld el kérlek, hogy mekkora tortaformában készítetted?

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Timi 🙂 Szabványos, 26 cm-es kapcsos formám van, abban sütögetek ilyesmi családi tortákat.

    Reply
  3. 183507

    Osszefut a nyal a szamban!
    Gratulalok, nagyon ugyes vagy!
    7vegen megfogom csinalni!

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia Pylinda! Biztosan sikerülni fog, szerintem nem lehet elrontani és valahogy mindenkinek ízlik :))) Sok sikert!

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.