Kókuszos kakaós csiga – U1

 

Majdnem tönkretettem. Mert amikor bekapcsoltam a sütőt, túlságosan feltekertem. Amikor betettem a tepsi bigát, rá sem néztem a hőmérőre. Csak gyanús lett, hogy hamar szállt a finom kakaós illat. Rohantam, nyitottam, szellőztettem, mentettem a menthetőt. Végül nem lett rossz, de messze van attól, amit elképzeltem. Így jár, aki sütés közben tornázik :))) Na majd legközelebb.

ismét egy büntetlenül élvezhető finomság: update kókuszos-kakaós bigacsiga :DDDD

Kókuszos-kakaós update csiga – U1

Ez kell hozzá: 200 g liszt, 200 g master mix, 2 tojássárgája, 3-400 ml tej, 10 g élesztő, 150 g vaj, édesítőszer, 1 tk. 1=4 cukor, 1/2 rúd vanília, 50 g kókuszreszelék, csipet só, egy pici tej.

Így készült: az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttattam. Közben összeszitáltam a lisztet és a master mixet a sóval, a kikapart vaníliával és egy kis por alakú édesítőszerrel. Közepébe mélyedésbe tettem a 2 tojássárgáját, 50-60 g olvasztott vajat, a majd a felfutott élesztőt és a tejet. Géppel szép simára kidolgoztam, dagasztottam. A tálat lefedtem, hagytam kelni a tésztát. Kb. 40 perc múlva néztem meg, addigra a duplájára kelt.
Közben a kakaóport, egy kis 1=4 cukrot, a maradék vajat, egy pici folyékony édesítővel sima krémmé kevertem. A tésztát kinyújtottam kb. 2 mm vastagságúra. Elég nagy lett 🙂 Megkentem a kakaókrémmel a tésztát, megszórtam kókuszreszelékkel és jó szorosan feltekertem. A vége-szélét üresen hagytam, amit megkentem vízzel, így jól össze is ragadt a csavar. Éles késsel kb. 1,5 cm-es szeletekre vágtam, majd tepsiben egymás mellé sorakoztattam őket. 20 percig letakarva hagytam kelni, majd előmelegített sütőben megsütöttem. Amikor megsült, 1-1 ek. tejet csorgattam mindegyikbe.

Amikor kihűltek, szépen csomagoltam és mentek a fagyasztóba a kis reggeli csomagocskák.

kókusz és kakaó :) mennyei

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.