Kapucíner tejszínkrém torta – U1

 

Azért, hogy kicsit ,,pasis” is legyen. Apácska apukájának és nagymamájának a születésnapját összevonva ünnepeltük, mert nem járunk minden héten Szolnokon. A fejemben már pár napja megszületett a ,,kép”, nem is volt nehéz kivitelezni. Végül csak egy virágboltot kellett felkeresnem megfelelő szalagért és némi celofánért. Vagyis azt azért sütés előtt vettem, természetesen, de tulajdonképpen az tette fel az i-re a pontot. A recept ugyanaz, mint a kakaós tejszínkrém tortánál, csak itt fordítva tettem a krémeket a piskótára. Előbb a sima tejszínest, amibe került igazi vanília is, majd dermedés után a cikóriakávéval (aki kávézik, az nyugodtan csinálhatja főzöttel, vagy nescaféval is) és édesítővel felvert, rummal ízesített zselatinnal elkevert krémet rétegeztem. Nem nagy ördöngösség!

kapucíner tejszínkrém torta - mennyei finomság :))) már ha a mennyben isznak kávét :)

Körben vékony csík celofánnal van a krém betekerve, majd a szalagot és a masnit is egy gombostűvel rögzítettem a piskótához.
A két réteg között pedig keserű kakaópor szórás van. Mellesleg meggyűlt vele a bajom, mert nem hagytam megolvadni, és a felületén még száraz kakaóra öntöttem a kávés krémet. Erre ronda kis buborékokkal válaszolt, amiket kénytelen voltam fogpiszkálóval kiszúrni… Tulajdonképpen viszont ez adta a díszítést, ami így minimálos lett, de egészen egyedi és mások által még szép is.

kapucíner tejszínkrém torta szeletben. El is fogyott ám! :)

Nagy büszkeség nekem, hogy Feri bácsi még repetázott is belőle, holott ő nem szereti a tortákat. Hogy is van ez? Szinte mindenki ezt mondja, de aztán mindig elfogynak a torták, ugye?

2 Comments

 1. Dr. Nagyné Bánfi Szilvia

  Szia!
  Szeretném kérdezni, hogy Téged nem zavar a Norbi cukrok mellékíze (utóíze)? Sajnos nagyon érzem…. már rosszul vagyok ha rágondolok…. Először nyírédest használtam, de éreztem nagyon, most megvettem a zérót, hát az se különb semmivel sem…. Már nem tudom, mit próbáljak ki. A hétvégén megsütöttem a kakaós tejszínes tortát, nem tudtam enni belőle… viszont ha fahéjasat sütök (pl. almás), akkor elviselhető, valamint a túrótortánál a citrom nyomta el valamelyest. Vagy egyszerűen csak hozzá kellene szoknom?

  Reply
 2. BodzaBlog

  Szia Szilvi! Igen, hozzá lehet szokni. Mi már nagyon régen alig eszünk cukrot, nem csak azóta, mióta update életmódot folytatunk. Tavaly összesen 1 kg. cukrot vásároltam, bár azokat is inkább sütibe használtam el. Nem, nem érzek semmiféle mellékízt, pedig nagyon érzékeny az ízlelésem. Próbáld meg xillittel megcsinálni. Egyébként pedig a fahéjas verziós is finom lenne ebből, ha óvatosan használod benne.

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük