Sült pudingkrémes szelet – U2

 

Tegnap Ms. Poppynál jártomban szembejöttem magammal Ugyanis újfent rábukkantam erre a sütire és mint láttam, egyszer már kommenteltem is nála. Valahogy mégsem csináltam meg azóta sem. De ma! Pont kellett valami könnyű finomság, és mivel mindent update szemmel vizsgálok, gyorsan át is alakítottam a receptjét fejben. Ma pedig – fura, de kivételesen sokáig, egészen 7.30-ig aludtam – ébredés után megreggeliztem, és gyorsan összedobtam ezt a kis finomságot. Vagyis nem gyorsan, mert a tésztát összedolgoztam, hűtőbe tettem, kifiléztem két csirkemellet, feltettem a csontjából egy alaplét, bedagasztottam egy update kenyérkét, ilyesmikkel múlattam az időt. Aztán sütiztem.

Update sült pudingkrémes szeletke :) naaaagggyon finommm :)

Sült pudingkrémes szelet – U1 is lehetne, ha nem barack lenne rajta, így U2

Ez kell hozzá:
Tészta: 150 g U1 liszt, 75 g margarin, 1 tojás, reszelt citromhéj, csipet só, 2 ek. por alakú édesítőszer.
Krém: 500 ml tej, 3 cs. vaníliás pudingpor, 400 g tejföl, 1 citrom reszelt héja, folyékony édesítőszer ízlés szerint, 1 rúd vanília.
Gyümölcs: most konzerv barack, de legszívesebben friss málnával raknám ki az egészet. Vagy fekete szederrel. Ami sajnos most csak fagyasztottan van itthon, az pedig levet ereszt, így nem mertem rátenni.
Máz: 2 ek. zselatin, 2 dl víz, 1 tk. citromlé.

Így készült: A lisztet a csipet sóval és a 2 ek. édesítőporral átszitáltam. Ezután morzsoltam el benne a margarint, majd a tojással összeállítottam. Nem lett egy nagy gombóc, de fóliába csomagoltam és hűtőbe tettem.
A krémhez a tejbe beletettem a kikapart vaníliamagocskákat, majd a 3 cs. pudinggal és folyékony édesítőszerrel jó sűrűre főztem. Amikor kihűlt, belekevertem a tejfölt  – ez lazította a krémet – és egy egész citrom reszelt héját és pár cseppet a levéből is. Hűű…. nagyon pikáns lett!
A tésztát picit nagyobbra nyújtottam, mint a 22×30-as kistepsim és a leírásnak megfelelően úgy tapicskoltam bele, hogy pici pereme is legyen oldalt. 10 percig elősütöttem, majd beleöntöttem a krémet és 150°C-os sütőben addig sütöttem, míg a krém megsült.
A barackokat leöblítettem, felszeleteltem és kiraktam vele a süti tetejét. A zselatint a vízben és a citromlében feloldottam, felforraltam, kihűtöttem és óvatosan, vékonyan áthúztam vele a barackokat. Épp hogy csak fényesek legyenek és ne száradjanak ki. Amikor megdermedt, szépen kockákra, majd a barackok mentén kecses kis csíkokra vágtam.

update süti megint :) de rendezvényre is jó lenne, mert finom és tartós. Ja, meg szép is :)

Ma anyuapu itt vacsizott nálunk. Tejszínes, citromos gombaleves volt, utána a túrós-sonkás rakott csirkemell, chillis füstölt sajttal a tetején, és a süti. Nagy sikere volt Ennek pedig örültem. Igyekeztem nem befalni őket már, mert U2 lett a barackkal. Ami maradt, eltettem reggelire.
Nagyon klassz lett a tésztája, pedig nyújtáskor nem viselkedett kezesbárány módjára. Ezért is tapicskoltam, de nem ártott neki és az is jó, hogy vékony. Fincsi lett

 

2 Comments

  1. Ms. Poppy

    Csodaszép lett! Tetszik a formai újítás, és azok a kis fekete vaníliamagok a krémben… ide érzem az ízét és az illatát.:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Ms.Poppy 🙂 nagyon finom lett és szexi a kis pöttyökkel, ahogy mondon 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.