Rántott camembert szalonnás kelbimbóval – U1

 

Részemről nagyon szeretem a kelbimbót. Bár a kelkáposztától elpártoltam, ennek a kis édes kelnek az ízéért odáig vagyok. Szeretem, ha nincs túlfőzve, hanem még ress. Szeretem levesnek, húslevesben, sós vajas morzsával, simán vajon párolva. Ma a rántott camembert sajthoz Gordon Ramsey egyik köretét csináltam magamnak. Apa rizst kapott, mert neki ez zöld és fű és fúj

update szalonnás kelbimbó és rántott camembert :))) mennyei

Rántott camembert szalonnás kelbimbóval – U1

Ez kell hozzá: 4 karika kisméretű camembert sajt, 1 tojás, mester morzsa, olaj a sütéshez, 300 g fagyasztott (vagy friss) kelbimbó, 100 g kockázott bacon (vagy jóféle húsos házi szalonna), só, bors, fokhagyma. Másik köret jázminrizs tetszőlegesen és update cukormentes áfonyalekvár. Mert ez passzol a sajthoz.

Így készül: a kelbimbót forró vízben újraforrástól számítva 3-4 percig blansírozom. Eközben kipirítom egy pici olajon a bacont. A kelbimbót leszűröm és hozzákeverem a szalonnához. Picit sózom csak, borsot csavarok rá és egy pici granulált, vagy 1 g. friss fokhagymát adok hozzá. Egy perc kevergetés-rázogatás a forró zsírban és kész is. De ne úgy képzeljük el, hogy tocsog benne, hanem csak leheletvékonyan bevonja a bimbókat.
A tojást felverem egy csipet sóval, beleforgatom a sajtot, majd a mester morzsába és mehet is az olajba. Oldalanként 2-2 perc és kész is.

Tálaláskor update áfonyalekvárt adok mellé, mert ehhez a sajthoz az passzol igazán.

2 Comments

  1. tms krly

    Kössz az ötletet.

    A legelésző jávorszarvassal a mai napig nem tudtam megbarátkozni.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Sziaaaa krly :))) miféle szarvasra gondolsz? Barack egy bárány :)))))) De ha rákattintasz egyszer a hangszóróra, akkor utána megjegyzi a géped és többször nem hallod. Onnantól kezdve a bárányom hallgat 🙂 Annak meg örülök, hogy ötletet adtam.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.