Póréhagymás húsgolyók kapros-tejszínes gombával – U1

 

Tegnap még paradicsommártásban főtt húsgombócnak indult. Mára ez lett belőle

húsgolyók kapros-tejszínes gombával nekem - kapor nélkül pedig Apának :) Ő nem bírja ezt a ,,füvet'' :)))

 

Póréhagymás húsgolyók kapros-tejszínes gombával – U1

Ez kell hozzá: 500 g darált pulykahús, 1 tojás, só, bors, fokhagyma, bazsalikom, 10 cm póréhagyma, 500 g gomba, 1/2 fej vöröshagyma, só, bors, 200 ml tejszín, 200 g tejföl, opcionálisan kapor (sok)

Így készül: a husit befűszereztem, belemorzsoltam a két tenyerem közt a szárított bazsalikomot is. Kis golyókat formázva, forró olajon forgatva megsütöttem őket, kiszedegettem. A maradék olajra dobtam fél fej szeletelt vöröshagymát, csipet sót és a közben felszeletelt gombát. Borsoztam, fokhagymáztam, kb. 10-12 percig párolgattam. Akkor kikevertem a tejfölt tejszínnel és avval nyakon öntöttem. Utánasóztam és kis lángon még 5-6 percig forraltam, hogy a tejszín besűrűsödjön. A végén magamnak apróra vágott kaporral elkevertem. Mennyei lett

 

 

2 Comments

  1. Ms. Poppy

    Ez egy pompás étek lehetett. Nagyon csábítóan hangzik, lehet, hogy jövő héten ki is próbálom. A húsgombócok, fasírtok a gyengéim.:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Ms. Poppy 🙂 Valóban az volt, nekem nagyon jól esett benne a kapor. Tavaly nőtt az erkélyemen és zsengén fagyasztottam le. Jól passzolt a tejszínhez. A pórét pedig azért szeretem, mert bár hagyma, nagyon lágy az íze, nem zavarja azt sem, aki nincs oda a hagymás dolgokért. 🙂 Sok sikert a próbához.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.