Pizza 3 in 1 – U1

 

Szoktam olykor pizzát sütni és az élményhez képest, amit nyújt, semmivel sem extrább elkészíteni számomra, mint bármilyen más ételt.
Szeretjük a sovány gyrost, a tzatzikit és a pizzát is. Ma sütöttem egy olyan pizzát, ami egyben update, gyros és tzatziki is. Egy másikat pedig rukkolával is megpakoltam, sőt amikor már ehető volt, akkor még a tetejére pakoltam egy adag frisset is.

update gyros pizza - a legjobb, ami egy pizzatésztával történhet :))))))))

Pizza 3 in 1 – U1

Ez kell hozzá (2x40cm): 250 g update low carb master mix, 150 g sima liszt, 100 g tk. rozsliszt, 1 tk. só, 1/2 tk. zero 1=4 cukor, 10 g szárított élesztő, 2 ek. olívaolaj, 350-400 ml víz.
Feltéthez: tejföl, fokhagyma, bazsalikom, 1/2 csirkemell, 1 kígyóuborka, 2 paradicsom, olívabogyó, rukkola, 5 cm póréhagyma, 200 g füstölt sajt.

Így készül: a tésztához való szárazanyagokat összeszitáltam. Megjegyzem, hogy a master mix úgy porol, mint a fene. Ezután hozzácsurgattam az olajat és a vizet és összedolgoztam (kézimixer dagasztókarjával) a tésztát. Ellustultam, mióta ez az erős mixerem van, hihi, de legalább jól dolgozik. Akinek van, gondolom kenyérsütő géppel, vagy nagyobb robotgéppel is bedagaszthatja. Vagy kézzel. Egy nem kemény, rugalmas tésztát kell kapni a végére. Lefedve, meleg helyen hagytam kelni.

Közben a pipicickót vékony csíkokra vágtam. Egy tálban fokhagymával, őrölt borssal, sóval és kis olajjal jól megmasszíroztam a csíkokat, majd forró serpenyőben pár perc alatt megsütöttem. Félretettem. A paradicsomokat vastagra karikáztam és csak úgy pőrén a husi után a serpenyőben pár percig sütöttem mindkét felüket. Ettől picit édesebbek lettek (merthogy március van és libabőrös leszek attól az ötlettől, hogy szórjam meg cukorral… brrrr). A kígyóubit meghámoztam, lereszeltem (nagylyukún) és picit megsózva szitában hagytam lecsepegni. A pórát vékonyra karikáztam.

A master mix-re jóval több időt szántam, így egy egész órát hagytam elsőre kelni. Megérte várni, szépen kidolgozta magát. Ezután kettőbe vettem a tésztát és két cipót formáztam, amik még 25 percet keltek, amíg a sütő bemelegedett.
Ezután kerekre nyújtottam az egyiket és a szélét körberaktam reszelt füstölt sajttal. Visszacsavartam és lenyomogattam körben mindenhol. Sütőpapíros tepsire tettem, középen megkentem fokhagymás tejföllel, megszórtam kis sóval, sok szárított, morzsolt bazsalikommal. Rápakoltam 4 sült paradicsomkarikát, a csirkehusi felét, a reszelt uborka felét elszórtam rajta, megpötyögtettem olívabogyóval, megszórtam reszelt füstölt sajttal, még egy kis bazsalikommal. Az egészet megcsurgattam egy pici olívaolajjal és már ment is a 200°C-os sütőbe. Kb. 15 perc alatt sült meg.

update pizza - csirke, ubi, pari és rukkola a sajt alatt. Na meg utána rukkola a tetején is :)))) hamm!

A másik ugyanígy készült, de olajbogyó helyett rukkolalevelekkel raktam meg és arra szórtam a füstölt sajtot. Tálaláskor a tetejére friss rukkola került. Én meg még utána is rágtam egy kis rukkolát. Apácska szerint pont úgy néztem ki, mint egy nyúl

2 Comments

  1. pizzafan

    Parasztpizza rulez.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Kösz, hogy megint itt vagy. Ha ez neked paraszt, ne nézegesd ennyiszer :)) így csak javítod a látogatottsági statisztikámat :DDD Úgy látom remegsz érte, hogy felkerülhessen ide a hozzászólásod, hát legyen.
    A parasztok is ettek amolyan ,,magyar pizzát”, csak pomopsnak, langallónak hívták. Ők is megrakták a kenyérlángost tejföllel, kolbásszal, hagymával, szalonnával, paprikával, ami volt nekik. Erről nagyanyáink tudnak még megsélni. Csak éppen fogalmuk sem volt róla, hogy azt Itáliában pizzának hívták. Ők beérték a pompossal, rakott lángossal. :))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.