Parmezános brokkoli krokett – U1

 

Hű, Apa de utálja a brokkolit. Már nyersen is furcsán méregeti, szerinte túl nagy és túl sok és túl zöld. Meg különben is: brokkoli, az neki pfúj. Én viszont éppen annyira szeretem, amennyire ő utálja. Így azért ha emberi áron lehet kapni, meg szoktam ajándékozni vele magam. Múlt héten is így tettem, de csak ma került rá sor, hogy a fóliás változatból valami finomat és ehetőt varázsoljak.

update brokkoli krokett parmezánnal flancolva :))))

Parmezános brokkoli krokett – U1

Ez kell hozzá: 500 g brokkoli, 1 tojás, 4-5 ek. U1 mestermorzsa, kb. 50-80 g reszelt parmezán vagy olyan jellegű, jelen esetben Gran Moravia sajt, só, pici bors, olaj a sütéshez.

Így készül: egy nagy lábos aljába vizet öntök, felforralom és fölé teszem a zöldségpárolót. A brokkoli szárát megvizslatom és a kellően zsenge részt meghagyva, rózsákra szedve leöblítem és a párolóra pakolom. Lefedem a lábost és kb. 10 perc múlva kész is a roppanósra párolt ,,zőccség”. Hagyom kihűlni, majd egy nagy tálban összedolgozom a többi hozzávalóval. 15 percig hagyom állni, hogy a morzsa összefogja. Könnyű mozdulatokkal kroketteket formálok, mestermorzsába forgatom és forró olajban éppencsak megsütöm. Aztán jókedvűen rájárok délután

Egyébként főételként is lehet tálalni, ha mindenki szereti. Esetleg egy kis tartárral vagy friss salátával adnám. Totál vega kaja. De lehet köret is hal, vagy frissensült mellé, esetleg lehetne sajtmártással kínálni. Ötleteltem.

2 Comments

  1. Ildikóó

    Kedves Bodzácska! Rendszeresen lopok Tőled ötleteket!;-) Látom, nagyon update-elsz. Egészségi problémák miatt nekem is meg kell próbálnom minél egészségesebb ételeket a család elé varázsolni. A tepsiben sült hecked alapján az ünnepi hosszú-hétvégén a rántott zöldségeket + rántott pipimájat is a sütőben sütöttem meg, kevés olajjal kikenve a tepsit és vékonyan megcsurgatva a panírozott dolgokat. Mondhatom, fantasztikusan bevált, úgyhogy máskor is így fogom csinálni!:-) Nagyon szeretjük a rántott-mindent, így gyakrabban készíthetek, mert nem tocsog az olajban. Tökjóóó!:-))

    Reply
  2. BodzaBlog

    Kedves Ildikóó 🙂 Tudod, minden hozzászólásnak örülök, de ennek most nagyon! Igen, update-elünk. De csak azt tudom magamtól kérdezni, hogy hol éltem eddig? Csukott szemmel jártam, vagy mi? Fantasztikus ez a szemlélet és nagyon sok igazság van benne. Azt tudom csak mondani neked, hogy ne csak próbáld, hanem csináld. Ha mást nem változtatsz, csak a szemléleted, akkor is sikerülni fog. De ha mégis, akkor szánj rá egy kis pénzt és vedd meg Norbi ,,A kövér ember nem bűnös” c. könyvét. Ledöbbentem rajta, a sok igazságon, és csodálom ahogy szembe mer menni mindennel. Sok Norbi és Réka kellene nekünk és a világnak is. Most istenítem, pedig a sok torna és izomfejlesztés miatt jelenleg nem fogyok olyan tempóban, mint ahogy gondoltam. Bár ruhaméretben igen 🙂 De hosszú távon gondolkodom és már most érzem, kb. 1 hónap távlatából, hogy mennyire megéri így étkezni, élni. Edzi az akaraterőmet is keményen :))))) és a hitemet, főleg magamban, de abban is, hogy ha egyszer gyerkőcünk lesz, akkor az ő életvitelét is helyes, egészséges irányba tudjuk majd elindítani. Az update valóban nem egy diéta, nem szabad úgy felfogni. Szinte semmi lemondással nem jár. Ez egy életvitel, ami mellett – szerintem – nagyon könnyen elkötelezheti magát az ember. Hiszen kényelmes, ,,kéznél van”, és személyre szabott. Nincsenek tiltások benne, saját döntéseinken alapul. Egy példa: Apa nagyon szereti a rizst, aminek a fogyasztását a magas GI index miatt mostanában szinte teljesen visszaszorítottam. De semmiből sem áll úgy elkészítenem pl. egy update rántott camembert sajtot, hogy neki rizst, magamnak baconös pirított kelbimbót tegyek mellé a tányérra. Neki nem kell annyit fogynia, nekem pedig jobban fekszik a zöldség és lelkifurim sem lesz egy ilyen menütől :))
    Szóval vannak mindig alternatívák, és szinte mindenki tudja update-elni a saját konyhájában készült ételeket. Olvasd el a könyvet és nem azon fogsz gondolkodni, hogy meg kellene próbálnod! Azt fogod kérdezni, hogy eddig ezt miért nem tudtad? :)))) Higgy nekem és ha van kedved, keresd meg a Facebookon az ,,akik szeretik az update pékségeket” csoportot. Fantasztikus csapat, szuper emberekkel, kezdőkkel és sikeresekkel, pékségtulajdonosokkal, akciókkal, tanácsokkal, és sok Norbis és Rékás hozzászólással, akik mindig figyelnek ránk. 🙂 Ettől is annyira családias, szinte személyes a kapcsolat.
    Végül: örülök, hogy sokat jársz ide, ilyenkor azt gondolom, hogy érdemes csinálni a Bodzát. Köszönöm és ha sikereid lesznek, ne tartsd magadban :))))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.