Könnyű túrótorta – U1

 

Néha, mikor csak úgy szörfölök a neten és recepteket is nézegetek, elmerengek egyiken-másikon. Egyik nap figyeltem fel valakinek az alj nélküli túrós süti receptjére. Ezt kellett Update szellemiséggel újragondolnom. Az eredmény egy nagyon finom, könnyű, gyors és büntetlenül ehető U1 túrótorta lett. Nyilván nem én találtam fel a spanyol viaszt, de itthon igen. És nagy élvezettel eszegettük, arra gondolva, hogy ezt eddig miért nem tettük?

túrótorta update módra - plánesőt alj nélkül :)))))

Könnyű túrótorta – U1

Ez kell hozzá: 500 g sovány túró, 50 g margarin, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, folyékony édesítőszer ízlés szerint, 450 g tejföl, 1/2 rúd vanília, 1 cs. vaníliás pudingpor.

Így készül: a 23 cm-es piteformát vékonyan kikentem a margarinnal. A túrót mély tálba teszem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a maradék margarint – lehetőleg nem egyben -, majd a vanília kikapart belsejét, csipet sót, édesítőszert és géppel jó krémesre keverem. Végül a pudingporból 2 evőkanálnyit is belekeverek. (nekem 3 ek. volt a csomag tartalma) Ezt a túrókrémet belesimítom a formába. A tejfölt kikeverem édesítőszerrel, a maradék pudingporral és ebbe is reszelek egy kis citromhéjat. Ráöntöm a túrókrém tetejére és szépen eligazgatom. (fölösleges a cakkos habkártyával, mert mire megsül úgysem látszanak, akármilyen szép Balatont fodrozunk rá)
180°C-ra előmelegített sütőben szépen lassan, kb. 40-45 perc alatt megsütöm. Tűpróba szükséges!

Tapasztalatok: isteni illata van sülés közben, nagyon könnyű, amolyan ,,kellmég” íze van. Az eredeti receptek ,,alj nélküli túrós” néven futnak a hálón. Cologran (by lidl) édesítőszert használok, aminek hőkezelés után sincs keserű utóíze.

12 Comments

  1. pipacs

    Szia Bodza!
    Köszi ezt a receptet, isteni lehet! 🙂 El fogom készíteni!!

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia pipacs 🙂 örülök, ha majd ízlik! Kedves a pipacs név, mint a virág is 🙂

    Reply
  3. martinelli

    Nagyon jól néz ki, én is kipróbálom.

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia martinelli 🙂 remélem ízleni fog 🙂

    Reply
  5. erdeitunder

    Szia 🙂 Nagyon nagyon finom, most tettem le a villát. Köszönöm 🙂 ui: tettem bele maradék aszalt áfonyát pár szemet. nem ártott neki.

    Reply
  6. BodzaBlog

    Szia tündér 🙂 Örülök, hogy ízlett. Sajnos nemrég észrevettem, hogy a kedvenc aszalt áfonyám (is) cukrozott :((( egyébként én is tettem volna bele, mert szeretem a szép piros színét. Nem is értem, miért kell cukrozni? tisztára elszomorodtam.

    Reply
  7. Levélke

    Khm…. Odaégett. Nem finom citromillat repked a levegőben:)) Hány fokon kell sütni?! Légkeveréssel / anélkül?! /kezdő háziasszony dilemmája/

    Reply
  8. BodzaBlog

    Szia Levélke 🙂 Írtam a receptben, hogy 180°C-on sütöttem, de azt tényleg nem, hogyan. Nekem egy régi gáztűzhelyem van, nem állítható benne sem felső láng, sem egyéb. Vettem bele egy hőmérőt, mert a gomb skálázása sem igaz. Innen tudom, hogy ahova én állítom, az 180°C. De ha alacsonyabb hőn sütöd, pl. 160°C-on, akkor nem lehet gond. És persze szemmel kell tartani, az a biztos. Remélem nem vette el a kedved és újra megpróbálod. Mindenképpen megéri, mert ha sikerül az eredmény kárpótolni fog 🙂 Drukkolok hozzá! 😉

    Reply
  9. Levélke

    Köszönöm a választ! Egyrészt a légkeveréssel volt gond, kolléganőm felhomályosított, hogy ha bekapcsolom, a hőfokból le kell venni 20 oC-ot, másrészt a formám átmérője is nagyobb 23 cm-nél. Egyébként nagyon jók a receptjeid, gyakran szemezgetek közöttük. A kedvem nem ment el, volt szerencsére otthon alternatíva, így a vendégek nem maradtak desszert nélkül. Legközelebb!!!

    Reply
  10. BodzaBlog

    Levélke ennek nagyon örülök. Én sem tudtam ezt a praktikát, de megjegyzem, mert leendő sütőm légkeveréses. Már csak a ház hiányzik hozzá 😉 Köszönöm, hogy megosztottad velem és gyere máskor is, szívesen látlak 😉

    Reply
  11. kiteszke

    Bodza, imádom a blogodat! Nagyon sokat segítettél az update életmód elkezdésében! Ez a recept az egyik kedvencem, ajánlottam másoknak is, mindenki oda van tőle!! köszi:)))

    Reply
  12. BodzaBlog

    Szia kiteszke 🙂 Mindig örülök, ha valaki épp az update receptek miatt talál ide. 🙂 Nem vagyok cégér, de bevált ez az életmód és szívesen ajánlom mindenkinek. Ha pedig mást is találsz itt, ami tetszik, ne fogd vissza magad. Ezek is legalább olyan finomak, sőt! néha finomabbak, mint a cukrászsütik. Ha pedig mást is kipróbálsz, nem csak édességet, az már csak nyereség. Neked és nekem is. 🙂 Gyere máskor is, szívesen látlak!

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.